11 Mart 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN
 

Koronavirüse 18 milyon kurban!

ABD'deki Washington Üniversitesi bünyesindeki 'Covid 19 ek ölümler ekibi' tarafından yapıldı. Araştırmacılar, dünya çapında Covid nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının, resmi verilerin üç katı olan 18 milyondan fazla olduğunu değerlendiriyor. 

İstanbul için kar uyarısı

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan yağış hayatı felç etti. İşe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, zor anlar yaşadı. E-5’te trafik durma noktasına geldi, İETT otobüsleri kaza yaptı. Vatandaşlar tedbirleri yetersiz bularak İBB’ye tepki gösterdi.

İstanbul Valisi tedbirleri duyurdu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’dan çıkışı yasaklanan yolcu otobüslerinin, kamyon ve tırların çıkışına yeniden izin verildiğini duyurdu. İstanbul’da Avm’ler ise bugün saat 12.00 ile 19.00 arasında hizmet verecek. 

Rusya'nın Ukrayna işgali 16. gününde

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 16. gününe girdi. Rusya, Ukrayna'da sivillerin Rusya'ya tahliyesi için tek taraflı olarak her gün saat 10.00 itibarıyla insani yardım koridorları açacaklarını bildirdi.

Putin'den, 'Ukrayna'ya Orta Doğu'dan savaşçı gönderilmesi' talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı savaşacak Orta Doğulu gönüllüleri kabul etmeye yeşil ışık yaktı. Putin bu savaşçıların, Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması için talimat verdi.

Merkez Bankası dolar ve enflasyon tahminini yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile yaptığı Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 40,47’ye yükseldi.

Galatasaray Camp Nou'dan istediğini aldı!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Barcelona ile 0-0 berabere kaldı. Müsabakanın rövanşı, 18 Mart Perşembe günü Nef Stadı'nda oynanacak.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ccc 11.03.2022 18:33
    Büyüksün reizzzž
  • Gurbetçi 11.03.2022 15:47
    Peki ülkemizdeki durum nedir acaba?