Kastamonu'daki 'bataklık' operasyonu: 18 kişi tutuklandı

Kastamonu'da polis ekipleri tarafından düzenlenen "bataklık" operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 18’i tutuklandı.

Kastamonu'daki 'bataklık' operasyonu:  18 kişi tutuklandı
Kastamonu'daki 'bataklık' operasyonu: 18 kişi tutuklandı
GİRİŞ 16.03.2022 22:44 GÜNCELLEME 16.03.2022 22:44

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kastamonu’da faaliyet gösteren ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak’ suçlarını işledikleri tespit edilen çetenin çökertilmesi için operasyon düzenlendi. 

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ile koordineli olarak yaklaşık 3 aydır devam eden çalışmalar neticesinde, 46 ayrı adrese eş zamanlı ‘bataklık’ operasyonu düzenlendi. 310 personel ile 60 ekip ve 2 adet dedektör arama köpeğinin katıldığı operasyonda; 9 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çok miktarda reçeteye tabi sentetik uyuşturucu hap, cannabinoit, metamfetamin, esrar, kenevir, 17 bin 860 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para, 17 adet uyuşturucu kullanma amacıyla üretilmiş düzenek, 187 adet fişek ve hassas tartı ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda aralarında suç örgütünün 2 lideri, 2 yöneticisi ve 23 üyesinin de bulunduğu toplam 52 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 23'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 29 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şüphelilerden 2 örgüt lideri ve 2 örgüt yöneticisinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli şahıs tutuklandı. Altı şüpheli adli kontrol şartıyla, 5 şahıs ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor