22 Mart 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


TOGG için geri sayım

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un yeni görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Yılsonu itibariyle artık Türkiye'nin otomobili TOGG üretime başlamış olacak. Testlerin hepsinde de çok başarılı" dedi.

Bahçeli’den TTB tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'ne tepki göstererek, "PKK'nın yanında olanlar, HDP'nin yolundan gidenler bunlardır. Mutlak suretle kapatılmalıdır" dedi.


FETÖ’ye darbe

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturmalar kapsamında FETÖ'nün sağlık, sınav ve Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasında olduğu tespit edilen 158 örgüt mensubu hakkında gözaltı kararı verildi.


Zelenskiy’den NATO teklifi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 27 gün geride kalırken, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın geri çekilmesi karşısında NATO üyeliğinden vazgeçilebileceğini belirtti.


Bakan Bilgin noktayı koydu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücrete ikinci zam açıklaması geldi. Bakan Bilgin, bu tartışmayı anlamlı bulmadığını ve çok önemli bir artış yaptıklarını belirtti.

Ete zam

Et ve Süt Kurumu, kırmızı et ve tavuk fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. Bu zammın ardından kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıkarken kuşbaşı etin kilosu 62,5 liradan 92 liraya yükseldi.


Portekiz’de eksikler çoğaldı

A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası elemeleri play-off turunda karşılaşacağı Portekiz'de daha önce aday kadroya çağırılan yıldız futbolcu Ruben Neves sakatlığı sebebiyle, Pepe ise koronavirüse yakalandığı için takımdan çıkarıldı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Sinan Can 23.03.2022 08:56
    Bu araba çıkıncaya kadar bütün dünya bize araba sattı. Düşük gelirli vatandaş görmez bu aracı sanmıyorum.
  • Alemdar 23.03.2022 08:54
    Ya bu hükümet işin tadını kaçırdı sabah zam akşam zam bırak araba almayı millet karnını doyurmanın derdine düşmüş bu günlerde.. muhalefet parti sempatizanı değilim ama yeter
  • Cesur AdAm 23.03.2022 08:10
    Hay maşallah ya YÜRÜ BE Alem buysa kral TOOG ben söyleyeyim Türkiyemizin Gururu dünyanın 4 bir tarafında Türkiyemizin Guru olacak Bayrağımızı vatanımızı insanımızı temsil edecek. Geçtiği gitği tüm yollarda isanlar ona dönüp dönüp bakaçak ve bilmeyenlere diyecekler ki BUNU TÜRKELR YAPMIŞ.
  • Selma 23.03.2022 07:54
    56 TL kıyma neredeydi, biz bir yıldır 80 TL’den alıyorduk ki yol üstündeki 4 markette de hemen hemen aynıydı!
  • korkma 23.03.2022 07:05
    citroen ami elektrikli scooterdan bozma otomobil gibi bi araç yapmış 210a felan satıyor, 2 kişilik ve hiçbir ozellik yok nerdeyse, o bile 210 ise togg 750 den aşağı olmaz ve üretilecek diye gurur duyan kesim olarak % 95 imiz alamayacağız...
Daha fazla yorum görüntüle