Deniz yüzeyindeki cismin incelendiği kaydedildi. Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken, Ukrayna'nın Odessa'dan Rus savaş gemilerini durdurmak için Karadeniz'e bıraktığı ve fırtına sonucu çıpalarından kurtulup sürüklediği öne sürülen mayınların İstanbul'a kadar ulaşabileceği belirtilmişti. 

BOĞAZ TRAFİĞE KAPATILDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nın güvenlik nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu.

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Olay ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Boğazı Kuzey Demir bölgesi civarında mayın olasılığı çok yüksek bir cisim görülmüştür. Vts gerekli yerlere bilgi vermektedir. Cismin yuvarlak top gibi ve üzerinde boynuz gibi çıkıntıları olduğu belirtilmiştir. Vts gemilerin şuan için demir yerine yaklaşmamaları bilgisini vermektedir." denildi.

Deniz trafiğini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü balıkçılara ve gemilere alana yaklaşılmaması uyarısında bulunurken, uzmanlar incelemelerini sürdürüyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir.

Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır.

MAYIN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Akar: "İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi." dedi.

Yorumlar 66 Yorum Var
  • rrr 27.03.2022 00:10
    Tuzaktan başka birşey değiller. bilnçli olarak.ben senin sularından savaş gemimi geçiremiyorsam al sana mayınları yollayalım.oyalan dur.keferede oyun tuzak bitmez. tarih takarrürden ibarettir oyuncular farklı.zihniyet değişmez asla.
  • Realite 26.03.2022 20:17
    Ukraynanın karadenize bıraktığı mayınlar nedeniyle Artik bir süre balıkçılar karadenizde balık avlayamaz.Hayirli olsun hepimize balık fiyatlarındaki artış.Balik kara borsacilara yarın harekete geçer.Nede olsa adını ilk defa duyduğumuz ülkede b su bidonu bile patlasa bizde zam başlıyor .Artık fırsatçılar ülkesi olmuşuz resmen.Firsati yakalayınca hemen zam.Bahane sürekli hazir .Global bir ülkeyiz ya, pardon yerli ve milli. Fırsatçı olmak lazım yani menfaatçi.. Fırsatçı olmak yerine vicdanlı olmayı tercih etselerdi keşke .Ama nerede..
  • erhan 26.03.2022 19:15
    bölgeden gecen gemiler bildiri verilmeli hatta bir muddet nöbet tutulmali akinti olan bölgelerde
  • Erd2 26.03.2022 19:14
    Onu bunu anlamam arkadaş,o sudan geçen denizin dibini boylayabilir nokta
  • Yolcu... 26.03.2022 18:30
    Bence Rusya ne olursa olsun Amerikadan bin kat daha iyi
Daha fazla yorum görüntüle