2 Nisan 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


Yeni genelge
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı"nı içeren genelge gönderdi. Buna göre; 5 milyon erkeğe eğitim verilecek, gizlilik kararları anında uygulanacak, elektronik kelepçede kapasite artırılacak.

Atamalarda değişim
Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliğinde değişikliğe gidiliyor. Yapılacak düzenleme ile 4'e çıkarılan atama bölgeleri tekrar doğu ve batı şeklinde ikiye ayrılacak.

Hava durumu
Hafta sonu hava sıcaklıkları artmaya devam edecek. Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Batı Karadeniz, Ege'nin kuzey ve iç kesimleri ile Marmara'da yağış bekleniyor.

Ukrayna’dan övgü
Türkiye'ye ve Başkan Erdoğan'a arabuluculuk rolü nedeniyle teşekkür eden Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, "Türkiye'den Türkiye'nin ulusal çıkarlarına ters düşecek hiçbir şey beklemeyiz" dedi.

Kızılelma ses hızında
2023'te ilk uçuş testleri yapılacak olan Kızılelma'nın hızına dair açıklama yapan Selçuk Bayraktar, aracın ses hızında uçacağını ifade etti.

Kırmızı et talimatı
Ramazan ile başlayan kırmızı et tartışmaları bu sene rafa kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası et arzı artarken, uzmanlar fiyatların stabil gideceği, hatta ikinci haftadan sonra fiyatlarda yüzde 10 düşüş olmasını bekliyor.

En değerli Uğurcan
Transfermarkt, Süper Lig'de piyasa değeri en yüksek olan 20 futbolcuyu açıkladı. Listenin başında 18 milyon euroluk değeriyle Trabzonspor’un yıldızı Uğurcan Çakır yer aldı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Hacivat 03.04.2022 07:19
    Kadina cocuga siddet kabul edilemez agir ceza verilmeli hayvana siddet kabul edilemez
  • Taban 02.04.2022 23:06
    Vatandaşa seçime kadar iyi kulak verilmelidir artık.Vatandaş kırgın istedikleri fazlası ile verilmelidir halkın.
  • Ertuğrul 02.04.2022 17:16
    peki kadına ne zaman eğitim verilecek. adalet pozitif ayrımcılık denilen saçmalığa izin vermez.
  • Misafir 02.04.2022 16:47
    Kadına şiddetin ana sebebi yoksulluktur .