Türkiye'nin ilk iyilik fuarı Esenler'de kuruluyor

Esenler Belediyesi, 15-24 Nisan tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek “İyilik Fuarı”na ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin ilk iyilik fuarı Esenler'de kuruluyor
Türkiye'nin ilk iyilik fuarı Esenler'de kuruluyor
GİRİŞ 09.04.2022 13:58 GÜNCELLEME 09.04.2022 13:58

İçişleri Bakanlığı himayelerinde Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenecek fuar, 10 gün boyunca kapılarını açık tutacak.

Esenler Belediyesi, af ve mağfiret iklimini hâkim kılan Ramazan ayında bir ilke imza atarak “İyilik Fuarı” etkinliği düzenleyecek. 15-24 Nisan tarihleri arasında Esenler Dörtyol Meydanı’nda İçişleri Bakanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek fuara birçok yardım kuruluşu katılacak. Bölge, din, dil ırk, renk ve mezhep ayrımı yapmaksızın tüm dünya yoksulları ve yetimleri için kalıcı projeler yürüten “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” düsturuyla hareket eden yardım kuruluşları, etkinlik boyunca vatandaşlarla bir araya gelecek.

14 SİVİL TOPLUM KURULUŞU KATILACAK

Fuara Türkiye Diyanet Vakfı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay, Sadakataşı Derneği, Verenel Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri, Yetim Vakfı, CANSUYU, Hoca Ahmet Yessevi Derneği (HAYDER), Anda Derneği, Beşir Derneği, Valide İnsani Yardım Derneği ve HAYRAT olmak üzere toplam 14 sivil toplum kuruluşu katılacak.

İYİLİK YARIŞMALARI DÜZENLENECEK

Fuarda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), fuara deprem tırıyla katılarak vatandaşlara afetle ilgili farkındalık eğitimleri verecek. Kızılay ise kan bağışı çadırı ile fuardaki yerini alacak. Deniz Feneri tarafından kurulan giyim çadırında yetim çocukların yüzü gülecek. Fuara katılan sivil toplum kuruluşları, çeşitli coğrafyalarda yaşadıkları iyilik hikâyelerini yapacakları sunumlarla ziyaretçilerle paylaşacak. Seminerler ve söyleşilerle zenginleşen fuarda her gün iyilik yarışmaları yapılacak, kazananlar çeşitli ödüllerin sahibi olacak.

DEV İYİLİK KUMBARASI KURULACAK

Öğrenci ziyaretlerinin yapılacağı fuarda dev iyilik kumbarası ile yardımlaşmanın en güzel örneği sergilenecek. Fuarda ayrıca SMS ile yardımlaşma kampanyası yürütülecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi