Kayseri'de sağlık çalışanına 'şiddet'

Kayseri'de, Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezi'ne aşı yaptırmak için gelen L.S. (68) isimli kadın, tartıştığı sağlık çalışanı Fatma Bozbıyık'ı darbetti.

Kayseri'de sağlık çalışanına 'şiddet'
Kayseri'de sağlık çalışanına 'şiddet'
GİRİŞ 21.04.2022 21:54 GÜNCELLEME 21.04.2022 21:56
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Olay, Kocasinan ilçesi Fevziçakmak Mahallesindeki Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre, L.S. isimli kadın, Aile Sağlığı Merkezi'ne gelerek aşı yaptırmak istedi. L.S., aile hekimi Tuba Karauz ile sağlık çalışanı Fatma Bozbıyık'ın bulunduğu odaya girdi. Bozbıyık'ın aşı yapacağı sırada aile hekimi Karauz odadan çıkınca L.S., duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine L.S., Fatma Bozbıyık'ı darbetti, aile hekimi Karauz'a da hakaretlerde bulundu. Sağlık çalışanlarının ihbarıyla olay yerine gelen polis, L.S.'yi gözaltına aldı. L.S., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

'AİLE HEKİMLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER GÜN SÖZLÜ VE FİİLİ ŞİDDETE UĞRAMAKTADIR'

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak, "Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan aile hekimi arkadaşa sözlü, aile sağlığı çalışanı arkadaşımıza fiili saldırıda bulunulmuştur. Aile Sağlığı Merkezine Kovid- 19 aşısı olmak için başvuran kişiye aşısı yapılması sonrasında gerekli uyarılar yapılmasına rağmen personel odasına gelerek sözlü hakarette bulunmuş ve arkasından aile sağlığı çalışanı arkadaşımızın boynuna sarılarak sıkmaya çalışarak darbedilmiştir. Araya girenler tarafından kişiye engel olunmaya çalışılmış ve olay daha sonra adli makamlara yansıtılmıştır. Aile hekimleri ve sağlık çalışanları her gün sözlü ve fiili şiddete uğramaktadır. Bilindiği üzere sağlıkta şiddet ile ilgili yeni kanun çıkmıştır ve uygulaması da görülecektir. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanımıza yapılan şiddeti kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 39
  • G.Osman PAŞAOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaş; "devletin memuru olarak çalışan kişilerin bulundukları pozisyondan ve kişilerin hasta-aciz olmasından istifade ederek her türlü hakareti kendilerine hak gördüklerini belirterek, vatandaşı hakir gören anlayışın yine tezahür ettiğini belirtti. Bunca yaşanan kötü örneğe rağmen olayların oluşum sebeplerinin doğru analiz edilmediği için artarak devam ettiği ve bu hususta sağlık meslek odalarının gerçekleri görmemek için parmakları gözlerine ve kulaklarına soktuğu anlaşılmaktadır. Pervasız ve hayasızca hasta ve hasta yakınlarına davranış sergileyenmeye devam edilmesi halinde daha böyle çoook haber görmeye devam edeceğiz." dedi..
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen açıklama için teşekkür edeim.Herkes anladı da işlerine gelmedi.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sağlıkcılardan dokunulmazlık kalkmalı.kendini bilmez kişiler bu hakkı kullanarak vatandaşa zulm yapıyor.Bunu veri giriş elemanı bile kullanıyor.Gecen hastanede babası yaşındaki adamı nasıl azarlıyor.müdahale ettinmi hemen güvenlik diye bağırıp tutanak işlerine girişiyorlar.bence çok yanlış bakanlığın buna çok acil çözüm bulması gerekiyor.bu yasa sadece doktorları kapsayabilir mesela.ebe veri girişelemanını neden kapsar.
    Cevapla
  • Arzuya cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Arzu hanım yoruma cevap yazarken bile pozisyonunu işin içine katarak yazıyor ve kabullenemiyorsun.Herşeyden önce saygı saygı saygı.Üzülerek söylüyorumki artık millet olarak saygımızı yitirip kimsenin kimseye tahammülü kalmadı.Ama unutulmamalıki herkes yaptığının karşılığını illaki alacak.iyi yada kötü.
    Cevapla
  • ARZU 2 yıl önce Şikayet Et
    ne anlatıyorsun sen,hergelen muhteşem kibir ve kaprisle geliyor.adam olursanız adam gibi muamele görürsünüz.80 yaşındaki dede den anaavrat küfür işittiğimiz oluyor ilacın günü dolmamış dedik diye.küfredip susuyo.sizlere aslında hakaret ettiğiniz hastaneden yıllık hizmetten men gelmeli aslında.
    Cevapla
  • yener 2 yıl önce Şikayet Et
    68 yaşındaki teyzeye ne yaptınız. dövse seni ne olacak, elini öp gönlünü al. terbiyesizler.
    Cevapla
  • ARZU 2 yıl önce Şikayet Et
    seni dövsün hakaret etsin elinden öp.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah çocuklarınız sağlıkçı olurda. Görürsünüz
    Cevapla
  • G.Osman PAŞAOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Kızım sağlıkçı olsun istiyorum. Ama sağlıkçıların bize yaptığı muameleyi bir kişiye yaptığını görürsem bu haberlerdekinden fazla yapıp evlatlıktan bile reddedebilirim. Kimsenin bize saygısızlık yapması için bir hak vermedik...
    Cevapla
  • İşçi 2 yıl önce Şikayet Et
    68 yaşında kadın nasıl darp edebiliyor. Darp dedikleri de o fotoğraf mı ? Algı yapmayın boşuna sağlıkçılar hastalara düzgün davranmadığı sürece daha çok dayak yerler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı