Kaçak sigara tacirlerine büyük operasyon

Ankara'da kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 1 milyon 100 bin adet doldurulmuş makaron, 630 bin adet boş makaron ile 975 kilogram kıyılmış kaçak tütün ele geçirildi.

Kaçak sigara tacirlerine büyük operasyon
Kaçak sigara tacirlerine büyük operasyon
GİRİŞ 22.04.2022 10:01 GÜNCELLEME 22.04.2022 10:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Ankara'da kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen 3 operasyonda, kaçak olarak piyasaya sürülmek istenen toplam 1 milyon 100 bin doldurulmuş makaron, 630 bin boş makaron ile 975 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nce tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen istihbarat faaliyetleri sonucu kentte farklı adreslerde kaçak sigara üretimi ve dağıtımı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçildi. Bu kapsamda belirlenen adres ve araçlar takibe alındı. Gerçekleştirilen ilk operasyonda şüpheli adresi gözlem altında tutan ekipler, bir kişinin araçtan bazı koliler indirdiğini tespit etti. Adres ve araçta yapılan aramada üzerinde bandrol bulunmayan 1 milyon 100 bin doldurulmuş ve satışa hazır kaçak makaron ele geçirildi.



Diğer operasyonda ise sigara kaçakçıları tarafından depo olarak kullanılan adres takibe alındı. Depoda yükleme boşaltma yapıldığı sırada operasyon düzenlendi. Aramalarda sigara üretiminde kullanılan toplam 630 bin boş makaron ele geçirildi.



Düzenlenen son operasyonda ise Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Alo 136 Kaçakçılık İhbar Hattı'na gelen ihbar üzerine depoya yapılan baskında, 39 koli içinde toplam 975 kilo kıyılmış kaçak tütün ele geçirildi. Operasyonlara ilişkin soruşturmalar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    derhal bitlise tütün fabrikası kurulmalı. hem ordaki çiftçi tütün ekip para kazansın hem de millet ucuz sigara içsin! yoksa 10 sene sonra bu kaçak tütünlerden millet gırtlak kanseri olacak!!! dolayısı ile devlet daha fazla sağlık harcaması yapacak! şimdi sigara kullanmayanlar diyecek içmeyin efendim... demesi kolay. alışmış kudurmuştan beterdir derler... bu gidiyi afedersiniz bkda batırıp satsan tiryaki alıp içer. onun için içmeyin diye zam yapmak akıl karı değil!!! şu ortamda paketi en fazla 15 lira olması gerek!
    Cevapla
  • bedesteniçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankara da geçmiş yıllarda ulus ta Anafartalar çarşısı önü kaçak sigaradan geçilmezdi.hertürlü kaçak sigara boldu aleni satılırdı
    Cevapla
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında tamamen kaçak zigaraya yönelecez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı