Çin'den '3. Dünya Savaşı' açıklaması!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 3. Dünya Savaşı'nın çıkma ihtimaliyle ilgili sözleri sonrası açıklamada bulundu.

Çin'den '3. Dünya Savaşı' açıklaması!
Çin'den '3. Dünya Savaşı' açıklaması!
GİRİŞ 27.04.2022 08:15 GÜNCELLEME 27.04.2022 08:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yeni bir Dünya Savaşı'na yol açmasını hiç kimsenin istemediği belirtti.

Sözcü Vang, yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, "3. Dünya Savaşı'nın çıkmasının gerçek bir tehlike olduğu" yorumunu değerlendirdi.

Vang, "Hiç kimse 3. Dünya Savaşı'nın çıkışını görmek istemiyor. Umarız ilgili taraflar sakin düşünüp itidalle hareket eder, gerilimin yükselmesini önler ve en kısa zamanda barışı sağlayarak Avrupa'ya ve dünyaya daha ağır bir bedeli ödetmekten kaçınırlar." ifadesini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin

Mevcut şartlarda tüm tarafların önceliğinin çatışmaların yayılmasını ve uzamasını önlemek üzere diyalog ve müzakereyi teşvik etmesi gerektiğini vurgulayan Vang, "Avrupa'nın Soğuk Savaş'ın sona ermesinden 30 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen neden yeniden çatışmayla yüzleştiği; dengeli, etkili ve sürdürülebilir Avrupa güvenlik mimarisinin nasıl inşa edilebileceği ve küresel güvenlik yönetimi sisteminin nasıl güçlendirileceği üzerine düşünmeliyiz." yorumunu yaptı.

AVUSTRALYA'YA TEPKİ

Bu arada Vang, Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton'ın, "Yakında bölgesel bir çatışmanın çıkacağı ve Avustralya'nın savaşa hazırlıklı olması gerektiği" ve "Çin'in ihtiraslarının arttığı" sözlerine tepki gösterdi.

Vang, "Bazı Avustralyalı siyasetçiler, kendi bencil siyasi kazanımları adına Çin'e ilişkin uçuk yorumlarda bulunuyor ve savaş yaygarası yapıyor. Çin halkı ve uluslararası toplum bu tür ucuz hareketlerin amacının ne olduğunun farkında." değerlendirmesinde bulundu.

Pekin yönetimi, Ukrayna ile savaşında Rusya'yı açıkça kınamaktan kaçındığı ve savaşı durdurma konusunda yeterince ağırlık koymamasının yanı sıra Rusya'nın tezlerine destek verdiği yönündeki eleştirilere hedef oluyor.

YORUMLAR 12
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır mazlumun kanını döken sömüren Avrupa ABD düşünsün canı ceheneme
    Cevapla
  • Yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş olsun insanlar fazla üredi zamanı gelmiştir vesselam
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya savaşı henüz başlamadı. Çok geniş coğrafyada olacağı kesin fakat önce tüm dünyada halk isyanları başlayacağı görüluyor.Önce topkumun inanaclarini yok ediyorlar inanacli gibi görunup.Cok devletin yok olacağı tarihten silineceği bariz ortada.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin de açıklama yaptığına göre. Bi kac rus malina da çökün tam olsun. İngilizler hongkongtan abd ceoları pekinden şangaydan çini iyi dizayn etmis. Rus bunu yazar bi ķöseye karantina arďına saklanan çin.
    Cevapla
  • sapık fırka 1 yıl önce Şikayet Et
    Halkın maaşını düşürerek kamuda kendi maaşlarını artırdılar ve hala halkı kandırmaya devam ediyorlar. Bunlar başka insanların ekmeğini çalmanın hakları olduğuna inanıyor. Diploma, mekam mevki, milliyetçilik, din ve başka herhangi bir şeyin kendilerine hırsızlık yapma hakkı verdiğini düşünüyorlar. Sapık bir düşünce. Türkiyenin islamın akp isimli bu sapık fırkasından mutlaka temizlenmesi gerekir. Hanefi mezhebini kirleten bu sapıklar gözümün önünde yüzlerce insanın dininden uzaklaşmasına neden oldu. Herkes camilerden kaçıyor.
    Cevapla
  • mehmetuygun1 1 yıl önce Şikayet Et
    nefret suçu işliyorsunuz bu yorumunuzla.. kendi sapkın fikirlerinizi kendinize saklayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki