Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Ukraynalı Viktor Parkhomenko, düzenlenen ihtida töreniyle kelime-i şehadet getirerek, Müslüman oldu.

Şehir Hastanesi Palyatif Servisi'nde kanser tedavisi gören 62 yaşındaki Parkhomenko, kızı Viktoriya Özkan'a Müslüman olmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine Parkhomenko'nun yakınları bu isteği İl Müftülüğüne iletti. İl Müftüsü Bekir Gerek öncülüğünde Eskişehir Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen ihtida merasimde Parkhomenko, kelimeişehadet getirerek, şahitlerin huzurunda İslamiyet'i kabul edip Müslüman oldu.

Müftü Gerek, "Kadir" adını alan Parkhomenko'ya Kur'an-ı Kerim ve ihtida belgesi takdim etti. İhtida merasimi sonrası konuşan Parkhomenko'nun kızı Viktoriya Özkan, kendisinin de 10 yıl önce Müslüman olduğunu söyledi. Eskişehir'de bir güzellik salonu sahibi olan Özkan, "Babam 4 yıldır Eskişehir'de yaşıyor. Hastanede tedavi görürken Müslüman olmak istediğini söyledi. Bunun için nelerin gerektiğini sordu. Bugün, Kadir Gecesi'nde düzenlenen törenle Müslüman oldu." diye konuştu.
 

Yorumlar 61 Yorum Var
  • Vatandaş 29.04.2022 08:39
    Hamdolsun Allah mübarek eylesin kimisi musluman bir ülkede büyur Pegasus çalışanları gibi kadir gecesinde İslam'a hakaret edip dinden çıkar kimsede hamdolsun Kadir gecesi'nde Müslüman olup bu demek oluyor ki kalpler Allah Teala'nın elindedir Rabbim müslümanlıkla bizi daim etsin bizi ayırmasın şaşkınlar dan yolu kaybetmişler den kaybedenlerden eylemesin inşallah
  • yakup 29.04.2022 08:37
    rabbim hidayet nasip ettiği zaman ölüm döşeğinde olsanda farketmez
  • hamid 29.04.2022 08:36
    Rabbim mübarek etsin. Son nefeste de iman ile ruzı mahşerde Peygamber Efendimizin (SAS) lival hamd sancağı altında haşrolanlardan eylesin.
  • Dede 29.04.2022 06:22
    Ne mutlu ona
  • Tövbekar 29.04.2022 05:36
    Hayırlı olsun, Allah kabul etsin inşallah kardeşim ne mutlu ebedi saadet için en büyük işi yaptın.
Daha fazla yorum görüntüle