Tuzla'da patlama! Kimyasal uyarı: Bölgeden uzaklaşın, maske takın

Tuzla'da boya fabrikasında yaşanan yangın ve ardından patlamalarla birlikte 3 işçi hayatını kaybetti, 9 işçi de yaralandı. Prof. Dr. Orhan Şen, "Mutlaka maske takın ve bölgeden uzaklaşın" uyarısında bulundu.

GİRİŞ 29.04.2022 15:12 GÜNCELLEME 29.04.2022 15:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cnn Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında Tuzla'daki patlamanın ardından önemli uyarılarda bulundu.

'BÖLGEDEN UZAKLAŞIN'

İşte Prof. Dr. Şen'in açıklamaları...

Bu sıradan bir duman değil, kimyasal maddeden çıkan tehlikeli bir duman. Bu dumanı teneffüs etmemek lazım, teneffüs edildiğinde ciddi sağlık sorunları olabilir. Maske takmak gerekir, N-95 gibi. Bu asit yağışlarına neden olabilirdi. Dumanlar buluta kadar gitseydi asit yağışları da meydana gelebilirdi. Bunun içinde kimyasal maddeler var. Yani bir ev yansa karbondioksit çıkar ama bu yangının içinde kimyasal madde var. Diğer dumanlardan farkı içerisindeki kimyasallar. Onun için o civardakilerin maske takması lazım. Oradan uzaklaştırılmaları lazım.

Kesinlikle maskesiz çıkmasınlar, bir de rüzgar bu dumanı nereye götürecek, ona da bakmak lazım. Bu bölgedekilerin yangın tamamen sönene kadar dışarı çıkmasınlar.

SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Tuzla'da 3 kişinin öldüğü patlamanın meydana geldiği fabrika çevresi savaş alanına döndü. Çevrede bir çok işyeri ve araçta hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle metal parçaların metrelerce uzağa fırladığı görüldü.

YORUMLAR 12
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    ekrem geldi geleli felaketler bitmiyor deprem sel salgın kriz açlık kuraklık fabrikalarda patlamalar yangın yok yok - Üçüncü dünya savaşı ve nükleer yokoluşla ekrem istanbula son noktayı koyacak diye tahmin ediyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da yaptırılmıştır yakalananlar ifşa edilmeli ceza yüksek olmalı
    Cevapla
  • İBRAHİM 1 yıl önce Şikayet Et
    ölenlere Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük geçmiş olsun. Ölen kardeşlerimize rahmet diliyorum.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun... Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!