Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin 'Dava Atlası'nı çıkardı! En çok boşanma hangi ilde?

Adalet Bakanlığınca, geçen yıl hukuk yargılamalarındaki davaların türlerine yönelik yapılan çalışmayla Türkiye'nin "Dava Atlası" çıkarıldı.

Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin 'Dava Atlası'nı çıkardı! En çok boşanma hangi ilde?
Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin 'Dava Atlası'nı çıkardı! En çok boşanma hangi ilde?
GİRİŞ 03.05.2022 18:27 GÜNCELLEME 03.05.2022 18:27
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, 2021'de hukuk mahkemelerindeki davaların türlerine ilişkin araştırma yaptı.

Bu araştırmayla, Türkiye'deki hukuk yargılamaları incelendi. İllere ve coğrafi bölgelere göre yapılan çalışmayla Türkiye'nin "Dava Atlası" oluşturuldu.

Atlasa göre, 67 ilde en çok veraset konusunda dava açıldı.

Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Hakkari, Van ile Ağrı'da en çok tazminat, İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa ve Muş'ta en çok alacak, Yalova'da en çok tüketici davası açıldı. Gaziantep'te ise en çok boşanma davası açıldığı kayda geçti.

Bölge bazlı araştırmada tüm bölgelerde en çok açılan davaların ilk sırasında veraset, ikinci sırada ise Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde alacak, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde boşanma, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise tazminat davaları yer aldı.

YORUMLAR 40
  • Gözden kaçan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet bakanlığı beş yılı geçen davalarda mahkemeden gerekçe istemeli, ancak bu şekilde adaletin tecellisinin gecikmesi önlenebilir. Davalar çok uzuyor, mahkemeler bir keyfilik içinde hareket ediyor. Bu böyle olunca bazı güçler kendi adaletini kendi sağlıyor. Tam demokrat ve hukuk devleti ilkeleri ile bir terslik oluşuyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık adli tatili kaldırın. Tatil yapkmak isteyen özel sektörde olduğu gibi izin alıp tatilini yapsın gelsin. Aynı şekilde meclisin de aylarca kapanması saçma. Bu kadar sorun varken adaletin ve meclisin aylarca kapanması çok saçma. Meclisin ve adliyenin tatil bahanesiyle aylarca kapanması ülkenin ve vatandaşın sorunlarını umursamamaktır. Bizi umurasamayanı biz de umursamayan ağız.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede neden şeriatçı bir parti yok ve neden hiç bir müslüman böyle bir parti olmasını talep etmiyor?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    TC vatandaşı olmayan kadınlarla evlenirseniz, boşandığınızda nafaka ödemezsiniz.
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    birde,türkiyenin bankalara borç atlasını çıkarın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!