İzmir'de bu ormanlara giriş yasağı getirildi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla 1 Haziran tarihinden itibaren giriş yasağı getirilen ormanları açıkladı.

İzmir'de bu ormanlara giriş yasağı getirildi
İzmir'de bu ormanlara giriş yasağı getirildi
GİRİŞ 06.05.2022 19:15 GÜNCELLEME 06.05.2022 19:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla orman yangınlarının önüne geçilmesi için giriş yasağı getirilen ormanları liste halinde duyurdu.

Açıklamada, "Değerli hemşehrilerim, ciğerlerimizi daha fazla yakmasın diye, giriş yasağı getirdiğimiz ormanları paylaşıyoruz. Lütfen yasaklı alanlara olduğu kadar diğer ormanlarımıza da hep birlikte sahip çıkalım, geleceğe nefes olalım" ifadelerine yer verildi.

Vali Köşger'in açıkladığı listede, Çiçekli, Atatürk, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere ile Çağlan civarı ve ağaçlandırma sahası, Kırkgeçit- Çatalçam, Karadere, Yamanlar-Karagöl, Meryemana, Mehmetler, Korucuk, Nif dağı, Kartal, Doğanbey, Armutlu- Bayramlı yol güzergahı, Kurudere köyü hudutlarındaki tüm ormanlar, Kestane Deresi, Aliağa ilçesi Merkez Ormanları, Pınarcık, Buca-Sarnıç ve Oğlananası ormanları yer aldı.

Açıklamada, aynı zamanda karar ve önlemlerin uygulanmasına aykırı davranan, zorluk gösteren ya da uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun göre işlem yapılacağı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • halk 1 yıl önce Şikayet Et
    ceza veremeyen devlet yakını o oanda yakamayan devlet gariban vatandaşa ormana girmeyi yasaklıyor yakacak olan gene giriyor gene yakıyor
    Cevapla
  • Caner 1 yıl önce Şikayet Et
    çünkü orman yangınlarının yüzde 89 'u insan kaynaklı cahil arkadaş
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Kureselciler uçaktan veya uydudan yakıyor. Hâlâ devlet uyanamadı. Küresel ısınma diye ülkeyi yakıyor.
    Cevapla
  • İlker 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel inşallah bütün şehirlere yayılır. ormana girmeyin kardeşim. mesire alanları açık oralar neyinize yetmiyor. aracınızla gezin dolaşın denize havuza girin. ormanın derinlerinde kimsenin işi yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben yaptım oldu bitti böyle bir saçmalık varmı yaa zorla insanların psikolojisini bozuyorsunuz
    Cevapla
  • Piknikçi Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar yemesini içmesini bilmiyorsa vali ne yapsın ? her sene dikkatsizlik yüzünden hektarlarca orman yanıyor. Vali iyi yapmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması