İstanbul ve Düzce'de çöp konteyneri hırsızları kameralara yakalandı.

İlk hırsızlık olay Düzce'nin Ozanlar Köyü'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, vatandaşların evsel atıklarının koyulması için sokaklara koyulan çöp konteyneri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Bu anlar köyde bir evin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Minibüs çöp kovasına yanaşıyor, içerisinden çıkan şahıs çöp kovasını kucakladığı gibi minibüsün içine çöpleri ile birlikte atıp olay yerinden uzaklaşıyor.

Hırsızların kameraları fark etmesi sebebi ile köyün içerisindeki diğer kovaların çalınmasının önüne geçildiğini dile getiren Muhtar Bülent Keser, "Çöp kovalarının çalınması kara mizah gibi bir olay. Maalesef geçen hafta itibariyle mahallede sokakta insanların olmasına rağmen minibüs ile duruyorlar alıp gidiyor. Ogün bir tane çalındı. Biz muhtarlıkta kadastro çalışması yapıyorduk. Muhtarlığın önünde de 3 noktada kameralar var. O kameraları fark ettiklerinde köyden çıkıyorlar. Kameralar olmasaydı yüzde yüz diğer çöp konteynerleri de kesin çalınmıştı. Burada kameraların önemi bir kere daha ortaya çıktı. Kamera görüntülerini resmi makamlara da ulaştırınca bunların önüne geçilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Avcılar'da da çöp konteynerini çaldılar

Avcılar’da 'Çek çek' olarak bilinen motosiklete bağlı el arabası ile gelerek sokaktaki metal çöp konteynerini çalan üç kişi kayıplara karıştı. Polis, kaçan şüphelileri aramaya başladı. Olay, Ambarlı Mahallesi’nde meydana geldi. Bir kadın, motosikletle gelen üç kişinin çöp konteynerini güçlükle kaldırarak 'Çek çek' olarak bilinen el arabasındaki çuvala yerleştirdikten sonra kaçtıklarını söyledi. Görgü tanığı kadın, bu kişilere Ne yapıyorsunuz diye seslendiğini, bunun üzerine Çöp konteynerini ilerideki sokağa götüreceğiz yanıtı verdiğini anlattı.

Kadının bu sözleri üzerine ikinci el eşya alım-satışı yaptığı iş yerinin önündeki Avcılar Belediyesi’ne ait iki çöp konteynerinden birinin olmadığını gören Deniz Tekgöz, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, üç kişinin en az 50 kilo ağırlığındaki metal çöp konteynerini güçlükle yerinden kaldırarak 'çek çek' çuvalına yerleştirmeye çalıştığını, bunu düşürdüklerini, ikinci denemeden sonra motosiklete binerek hızla uzaklaştıklarını gördü. Tekgöz, polisi arayarak hırsızlık ihbarında bulunduklarını söyledi.

 

 

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Emin Mutlu 07.05.2022 18:35
    Bir AB ülkesinde devlet malına zarar verenin mal varlığına el konuluyormuş.
  • Emin Mutlu 07.05.2022 18:33
    Allah sizin gibileri bildiği gibi yapsın. İnsanda olan vicdan bunlarda kararmış.
  • Şenol 07.05.2022 18:07
    Motorun markasını bilen var mı ne motor 3 kişi biniyor artı çöp kutusu
  • Ali Er 07.05.2022 17:53
    İmamoğlu haklı.Arksında ABD var. Karadenizli ya ABD'nin uşağıyım, diyor ama bu uşaklık başka.
  • mehmet coşkun 07.05.2022 17:06
    vatan hainligi sadece devlete silah sıkmakla olmuyor..buda bir vatan hainlihidir..devlet malina zararin cezasi az olursa logarda calarlar konteynirda..
Daha fazla yorum görüntüle