10 Mayıs 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN
 

Morgda yaşananlar ülkeyi ayağa kaldırdı
ABD'nin Los Angeles kentindeki bir cenaze evinde son zamanların en dehşet verici olayı yaşandı. Cenaze sahiplerinin yaptığı şikayetler üzerine morga giren yetkililer, aralarında bebeklerin de bulunduğu 11 kişinin cesedini çürümüş hale buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâkim ve savcı yardımcılığı sisteminin çok yakında fiilen başlayacağını belirterek, "Toplamda 3 yıl süreyle yardımcı sıfatıyla görev yapacak hâkim ve savcılarımız böylece sisteme bütünüyle hâkim olacaktır. Bir anlamda ahilik geleneğimizin temelini oluşturan usta-çırak sistemini yargıya da taşıyoruz" dedi.

Bekir Bozdağ'dan stokçuluk açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçuluk yapanlara karşı hapis cezasının artırılacağını duyurdu. Bozdağ konuyla ilgili düzenlemenin bu ay TBMM'ye sunulacağını söyledi.

Bahçeli'den sığınmacı açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sığınmacı tartışmalarıyla ilgili, "Hiçbir sığınmacıyı elinde hançerle bekleyenlere teslim edemeyiz. Türkiye'nin yarınlarında sığınmacı sorunu olmayacaktır" dedi.

Bakan Bilgin’den enflasyon farkı açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin, çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirtti.

Bakan Soylu'dan yerli e-Pasaport, yeni e-Mavi Kart ve yeni e-Sürücü Belgesi açıklaması!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da yeni yerli e-Pasaport, yerli e-Mavi Kart ve yerli e-Sürücü Belgesi tanıtım toplantısında konuştu. Bakan Soylu, yeni e-Sürücü Belgesi ve yeni e-Pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı.

Yargıtay'dan Abdullah Avcı kararı
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi; Beşiktaş'ın, eski teknik direktörü Abdullah Avcı'nın sözleşmesini haksız feshettiği gerekçesiyle 17 milyon 130 bin lira tazminat ödemesi yönündeki kararın onanmasına hükmetti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Doğrucu Davud 10.05.2022 17:43
    amerikan rüyası pardon amerikan kabusu bu olsa gerek !..