Trafikte kendisini uyaran sürücüye çekiçle saldıran sanığa 11,5 yıl hapis

Ankara'da, bir araca çekiçle saldıran Özgür Öztürk, 'kasten yaralamaya teşebbüs', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' ve 'ulaşım aracının alıkonulması' suçlarından 11,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trafikte kendisini uyaran sürücüye çekiçle saldıran sanığa 11,5 yıl hapis
Trafikte kendisini uyaran sürücüye çekiçle saldıran sanığa 11,5 yıl hapis
GİRİŞ 10.05.2022 18:29 GÜNCELLEME 10.05.2022 19:21
Bu Habere 264 Yorum Yapılmış

Çankaya ilçesi Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı'nda 5 Mart günü meydana gelen olayda, Özgür Öztürk, otomobiliyle kırmızı ışıkta geçerek kavşağa girdi. Bu sırada diğer yoldan kavşağa giren 06 BJ 5854 plakalı otomobilin sürücüsü Boğaçhan Yıldız, uyarmak için korna çaldı. Diğer otomobil sürücüleri de korna çalarak kırmızıda geçen sürücüye tepki gösterdi. 

ÇEKİÇLE SALDIRDI

Gelen tepkiler üzerine Özgür Öztürk, aracını yolun ortasında bırakıp, bagajdan aldığı çekiçle 06 BJ 5854 plakalı otomobilin sürücüsü Boğaçhan Yıldız’a saldırdı. Otomobilin içinde kalan Yıldız da camdan tekme atarak çekiç darbelerini savuşturmaya çalıştı. Çevredekilerin araya girmesi üzerine Özgür Öztürk, aracına binerek bölgeden uzaklaştı. Olay anını cep telefonu kamerasıyla çeken diğer sürücülerin görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine Öztürk, gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



Öztürk hakkında, 'mala zarar verme', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak', 'silahlı tehdit', 'hakaret', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'yaralamaya teşebbüs' ve 'ulaşım aracının alıkonulması' suçlarından 34 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle Ankara 65’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

4 SUÇTAN CEZA ALDI

Ankara 65’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Özgür Öztürk ve avukatları katıldı. Mahkeme, önceki celse savunmaların tamamlandığını belirterek mütalaa için Cumhuriyet Savcısına söz verdi. Savcı, müşteki Boğaçhan Yıldız’ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle ‘hakaret' ve 'mala zarar verme’ suçlarından düşme, ‘silahlı tehdit’ suçundan suçun vasfı oluşmadığından beraat, 'kasten yaralamaya teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ ve ‘ulaşım aracının alıkonulması’ suçlarından sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı savunmasını yapan sanık, pişman olduğunu, suç işlemek kastıyla hareket etmediğini belirterek beraat ve tahliyesini talep etti.



Mahkeme heyeti savcının görüşü doğrultusunda sanığa 'kasten yaralamaya teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ ve ‘ulaşım aracının alıkonulması’ suçlarından 11,5 yıl hapis cezası verdi. Sanığın tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak hükümle birlikte tahliyesine karar verildi. (DHA)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 264
  • Cafer58 1 yıl önce Şikayet Et
    Karar vicdanları yaralamıştır.
    Cevapla
  • Trtr 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bunu salan hakim kimse başına gelir böyle birşey çünkü seni sokmayan yılan bin yaşasın bakalım o yılan seni sokar birgün
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Karar doğru mu bilmem ama adam öldüren 11.5 yıl almıyor bu ülkede bu mantığa göre çıkması normal
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Güzel Dünya Tahliyesine Karar verilmiş Çekiçle Trafikte saldır sonra serbest kal ayrıca şikayetinden faz geçene de ceza verilmeli hem şikayetçi ol sonra da şikayetinden faz geç
    Cevapla
  • okur 1 yıl önce Şikayet Et
    düzen, kanun tanımaz bu yaratık zannediyor musun ki korkuyla düzene, kanuna uyacak. bu kural tanımaz sonuna kadar haklı olan kişiye 'senin yüzünden 2 aycık içerde yattım, senin yüzünden şöyle oldum böyle oldum... deyip dolaylı olarak haklı olanı kendi sırtlan adaletiyle(!) rahatsız edebilir. Vesselam korkuyla verilecek adalet kişiye değil topluma yansıyacak şiddette olmalı. bunlar ıslah olmadan toplum arasında olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak