Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, son dönemde Türkiye'deki sığınmacıları hedef alan ırkçı yaklaşımlar ve oluşturulmaya çalışılan nefret iklimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. A Haber'de konuşan Prof. Dr. Ortaylı "Hepsini atalım diyenler var. Neyi atıyorsun? Bunların içinde Uygur, Afgan var. Türkmen var, Arap var. Sen çıkıp diyorsun ki hepsini atalım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 76 Yorum Var
  • Taşkın 12.05.2022 17:09
    Afagan çoğu hırsız çoğu eroin bagımlı onlar bize zarar verir başka digerleri faydalı zararsız. Soyunu devam ettirmek icin savaştan kaçan Çalışkan bir milletler
  • Objektıf 12.05.2022 16:24
    Isteyen ıstedıgı memlekete gıder kalırda ama bız sankı cok refah içinde yaşayan bır ulkeymısıs gıbı o ınsanları heveslendırıp buraya cagırmak baska bır sey zengın olana koymaz fakıre koyar abı.
  • Çanakkale 12.05.2022 16:19
    Sığınmacıları hedef göstermek isteyenlerin, Çanakkalede şehit olanların hangi Milletten olduklarına bakmalarını öneririm.
  • Semih Ertürk 12.05.2022 16:02
    mülteci konusu basit bie konu değil. analitik davranmak lazım. faydalı yönleri ön plana çıkararak bu durum kazanca çevrilebilir. bunlar bizim kardeşlerimiz, bağlarımızı kuvvetlendirip ortadoğu da avantajlı duruma gelebiliriz. sıkıntılı yönleri varsa, onlarından da giderilmesi lazım. mesela talibandan kaçan afganlıların kabul edilmemesi gerekir, çünki hemende hepsi abd ile işbirliği yapmış. bunlar abd ile ilişkilerini sürdürecektir. Türkiye aleyhine fetö gibi baskı grubu olarak kullanabilir.
  • muşlu 12.05.2022 15:54
    inşallah bütün mülteciler gider
Daha fazla yorum görüntüle