12 Mayıs 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 


Kuzey Kore’de ilk vaka tespit edildi
Tüm dünya 2 yıldır pandemiyle mücadele ederken Kuzey Kore’de ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Acil durum ilan edilen ülkede, “maksimum acil salgın önleme sistemi” uygulanacak. 
 

Covid geçti, tehlike geçmedi
Covid-19 kalp, akciğer ve beyin-damar sisteminde kalıcı hasara yol açıyor. Kalp krizi ve beyin kanaması vakalarında büyük artış var. Hastalığı atlatanların uzun süre risk altında olduğu uyarısı yapıldı. 
 

CHP’den anket şirketlerine servet
CHP’nin yandaş anket şirketleriyle ilişkisi gün yüzüne çıktı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CHP’nin sonuçları çarpıtan şirketlere 650 milyon TL bütçe ayırdığını söyledi.
 

Milyarlarca dolar buhar oldu
Ekonomi devi ülkelerden ABD, Çin ve Almanya’da enflasyon rekorları kırılıyor. Piyasalarda satış baskısı sürerken kripto paralardaki sert düşüş de hızlandı; milyarlarca dolar buhar satışı oldu.
 

Finlandiya’dan NATO’ya talep
Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı yaptığı ortak açıklamada; NATO'ya katılmak istediklerini, bunun için "derhal" başvuru yapılması gerektiğini belirtti.
 

Ortaylı’dan mülteci tepkisi
Tarihçi İlber Ortaylı, mültecileri göndermek isteyenlere, “Hepsini atalım diyenler var. İçlerinde Uygur var, Afgan var, Türkmen var. Neyi atıyorsun” sözleriyle tepki gösterdi.

Sivasspor finalde
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan Demir Grup Sivasspor, finale adını yazdırdı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Durdu 13.05.2022 08:55
    Çin de mezarlıklarda askerler nöbet tutmaya başlamış. Ölenler zombi olarak ayaklanmış parti vermişler.
  • Hamidiye Süvarisi 13.05.2022 06:07
    Korku imparatorluğuna hoşgeldiniz. siyonist kafir iblis nahudiler ve kafir itleri milletleri artık bu hastalıkla korkutuyorlar. Pandemiyle bunun alt yapısını kurdular. Sırada düzenini kurmaya geldiler. Bunu Dünya Sağlık örgütü denen gizli yahudi kuruluşu sayesinde tüm dünyaya dayattılar. Ben Türkiyemizin yerinde olsam 1 dakika durmam bu kripto örgütte.
  • Ramo 12.05.2022 22:17
    Bence bu virüs çıkalı 5 sene kadar oldu ama bilinmiyordu.Zaten enfekte olanlar bir daha iflah olmuyor. Bence hastalık uzun vadede vücudu bitiriyor. Bağışıklık sistemine etkisi oluyor yada genetik mutasyona sebep oluyor gibi. Ama vücuttan tamamiyle çıkmıyor bence. Enfekte olanların hepsi kalp damar hastası olma ihtimali var.
  • Vatandaş 12.05.2022 17:16
    Covid-19 değil, vurulan aşılar kalp, akciğer ve beyin-damar sisteminde kalıcı hasara yol açıyor. Hastalığı atlatanlar değil, aşı olanlar uzun süre risk altında.
  • Cskn 12.05.2022 17:02
    Üç kere kovid ,3 asi iştahım çok iyi. Zayiflayamiyorum hep 93 kg
Daha fazla yorum görüntüle