DEAŞ'ın adını kullanarak haraç toplayan yabancı uyruklulara ceza yağdı

Samsun'da terör örgütü DEAŞ'ın adını kullanıp yabancı uyruklu kişilerden haraç aldıkları iddiasıyla yargılanan Iraklı 9 kişi için mahkeme, 4 kişinin beraatine, 1 kişiyi 17 yıl 6 ay, 4 kişiyi ise 26 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

DEAŞ'ın adını kullanarak haraç toplayan yabancı uyruklulara ceza yağdı
DEAŞ'ın adını kullanarak haraç toplayan yabancı uyruklulara ceza yağdı
GİRİŞ 13.05.2022 20:04 GÜNCELLEME 13.05.2022 20:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2018 yılında Samsun'un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi, Kale Mahallesi ve Kazımkarabekir Mahallesi'nde 10 ayrı adrese operasyon düzenledi. DEAŞ ile bağlantıları olduğunu belirterek yabancı uyruklu şahıslardan haraç aldıkları iddia edilen Iraklı 9 kişi gözaltına alındı. Zanlılar hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sona erdi. Tutuksuz olarak yargılanan şüpheliler haklarındaki suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme, Omr Q.K.K., Fawwaz O.D.A.S., Abdullah H.F.A.T. ve Kameran H.M.A.'yı 26 yıl 3'er ay, olay tarihinde 17 yaşında olan Kameran H.M.A.'yı ise 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararla birlikte Omr Q.K.K., Fawwaz O.D.A.S., Abdullah H.F.A.T. ve Kameran H.M.A.'nın tutuklanmasına karar verildi. Duruşma salonunda gözaltına alınan 4 kişi cezaevine gönderildi. Duruşmaya katılmayan Kameran H.M.A.'nın ise tutuklanması kararı ile hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. Aynı suçtan yargılanan Anas S.F.H., Ghaith N.Y.Y., Kamis D.K.H.A. ve Mohammed M.R.A.H. ise beraat etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi durumlarda sınır dışı edilir bunlar ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi