Yargıtay, Emine Bulut cinayeti davasında verilen müebbet hapis cezasını onadı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezasını onadı.

Yargıtay, Emine Bulut cinayeti davasında verilen müebbet hapis cezasını onadı
Yargıtay, Emine Bulut cinayeti davasında verilen müebbet hapis cezasını onadı
GİRİŞ 16.05.2022 12:03 GÜNCELLEME 16.05.2022 13:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Daire, 18 Ağustos 2019'da Kırıkkale'de eski eşini öldürdüğü gerekçesiyle Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve 21 Ekim 2019'da "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse mahkum edilen Varan hakkındaki davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Haksız tahrik ve takdir indirimi talebiyle yapılan itirazları reddeden Daire, yerel mahkemenin Varan hakkındaki hükmünü onadı.

OLAY

Kırıkkale'de 2019'da eski eşi Fedai Varan tarafından lokantada 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Kaçan Fedai Varan, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı.

Daha sonra olay anına ilişkin görüntülerin, sosyal medyada yayımlanmasının ardından siyasetçiler, sanatçılar ve kadın sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri tepki göstermiş, 81 ilde basın açıklamaları ve protestolar düzenlenmişti.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma 5 günde tamamlanmış ve iddianame hazırlanmıştı. Sanık Fedai Varan, yargılama sonunda müebbet hapse mahkum edilmişti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 11
  • TurcoBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ben dahil niceleri o görüntüleri hala unutmuş değilken gözleri önünde vahşice öldürülen annesi o kızcağız ömür boyu unutamayacak. Allah var; mahşer var...
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    kısas,kısas,kısas.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçinemiyorsan adam gibi ayrılırsın herkes kendi yoluna gider.Gücü yetenin diğerini sebep ne olursa olsun öldürme hakkı vermez. Burada yanlış olan ömür boyu nafaka sorunu yanlıştır. İnşallah birgün bu yanlıştan idareciler döner.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli hanfendinin resminin bu şekilde paylaşılması uygun mudur?....
    Cevapla
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    bi dakka aaaa uzman bişey yakaladı. buyur uzman düzelt bizi
    Cevapla
  • aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    hanfendi mi (!) ??????
    Cevapla
  • aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    eşin ne yaptıklarını da yazın. kimse bilmiyo.
    Cevapla
  • ddf 1 yıl önce Şikayet Et
    kadının boşama hakkı yotur
    Cevapla
  • bbbb 1 yıl önce Şikayet Et
    öldürülmeyi hak edecek ne yapmış ? !!
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir sebep ona öldürme hakkı vermez..ne olursa olsun.. boşanmış bitmiş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı