Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurban Bayramında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...

Müslüman aleminde sevgi, paylaşma ve dayanışma erdemlerinin kuvvetlendiği Kurban Bayramında, kurbanlık fiyatlarına yönelik açıklama geldi. Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların fiyatına yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte, kurbanlık hayvan fiyatları...

Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurban Bayramında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...
Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurban Bayramında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...
GİRİŞ 24.05.2022 20:21 GÜNCELLEME 25.05.2022 16:58
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı senelik takvime göre, Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. İslami usul ve esaslara göre, Müminler Bayramın 4'üncü gününün İkindi Namazı vaktine kadar kurbanlık kesebilir. Bu sebeple, 2022 kurbanlık fiyatları, büyükbaş ve küçükbaş ücretleri merak ediliyordu. Konuya ilişkin Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, basın mensuplarına verdiği demeçte büyükbaş ve küçükbaş fiyatlarını açıkladı. 

CANLI HAYVANIN KİLO FİYATI NE KADAR?

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun özelinde ve çevre illerde kurbanlık sıkıntısının yaşanmadığını açıkladı. Başkan Doğan, ürünlerdeki fiyat artışı sebebiyle geçen sene 35 TL'den satılan canlı hayvan kilo fiyatının bu yıl 60 TL olduğunu belirtirken, küçükbaş ve büyükbaş fiyatlarına dair kamuoyunu bilgilendirdi. 

Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI

Açıklamasının devamında büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarına da değinen Doğan, bu sene Samsun'da küçükbaş hayvanın 2,5-4 bin TL aralığında, ortalama bir büyükbaş hayvanında 20-25 bin TL bandında satılacağını belirtti. 

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecek. 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.

  • Kurban Bayramı Arifesi: 8 Temmuz Cuma

  • Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

  • Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

  • Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

  • Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları

HANGİ HAYVANLARDAN KURBAN OLUR?

Kurbanlık; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemez. Kısaca dört ayaklı hayvanlardan kurban olup iki ayaklı hayvanlardan kurbanlık olmaz. 

KURBAN EDİLECEK HAYVANDA OLMASI GEREKEN NİTELİKLER

Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması, hem ibadet hem de sağlık bakımından önemli.

Bu nedenle, hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz.

Ancak, hayvanın doğuştan bu özellikleri taşıması kurban edilmesine engel değil. Bunun yanında kesileceği yere gidemeyecek derecede topal olan hayvanlar da kurban edilemez. 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 120
  • Ayberk 1 yıl önce Şikayet Et
    Karkas et 95 lira .yem,saman herşey 3 katı zamlanmış.geçen sene ki fiyatlarda mı olmasını bekleyorsuniz.konut fiyatları 4 arttı
    Cevapla
  • Tevfik 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasip olursa yurt dışına vekalet vereceğim
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    kurban ibadet lakin kurban kesiminde korkunç israf var işkembe bağırsak sakatat kelle sair ekseriyet çöpe atıliyor bir hayvanın çöpe atılan organları minimum 400 lira bunun önüne geçmek kurban kesenlerin elinde lakin sabır yok bir an evvel eti alalım sakadat direk çöpe geçen yıl bir kurban kesim yerinden 25 kamyon sakatat kelle vesayre çöpe atıldı türkiye geneline bakarsak büyük paralar
    Cevapla
  • Taner 1 yıl önce Şikayet Et
    Desenize kurban zengin işi oldu onlarda yolunu bulurlar gönderirler vekalet yolu ile kesmeyi 60-70 bin
    Cevapla
  • Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene nasip olursa ya DİYANET ya KIZILAY ya YURT dışı vekalet vereceğim ne gereği var gireceksin hisseye aşırı pahalı zahmeti bir taraftan verdiğin paraya bakacaksın karşılığı yarısı olacak piyasa AŞIRI PAHALI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?