Ankara'da engelli raporu operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Ankara merkezli 3 ilde, engeli bulunmayan kişilere para karşılığı engelli raporu çıkarıp malulen emekli olmalarını sağlayan şebekeye düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 21 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da engelli raporu operasyonu: Çok sayıda gözaltı
Ankara'da engelli raporu operasyonu: Çok sayıda gözaltı
GİRİŞ 17.05.2022 10:58 GÜNCELLEME 17.05.2022 10:58
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, engeli bulunmayan kişilere 10 bin TL karşılığında engelli raporu çıkartarak emekli olmalarını sağlayan şebekeyi tespit etti. Takibe alınan şebekeye ilişkin 9 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda 24 kişiye 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından Ankara, Sakarya ve Çankırı illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

ŞEKERİ YÜKSELTMEK İÇİN PİRİNÇ, TANSİYON İÇİN ZEYTİN YEDİRDİLER

Şebeke üyelerinin, malülen emekliliğe başvuranların engel oranının belirlenmesi sırasında, birden fazla engeli olanlar için kullanılan hesaplama yöntemi 'Balthazard'ı kullandıkları tespit edildi. Şebekenin, kendilerine başvuran kişileri birden fazla hastalığı ve engeli varmış gibi tetkik ve tedaviye yönlendirdikleri, düzenlenen raporlarda yüzde 40 ve üzeri çalışma gücü oranını kaybettikleri yönünde sahte engelli raporu düzenletilerek emeklilik hakkı kazandırdıkları ortaya çıktı. Şebekenin, kendilerine başvuranlara rapor oranını yükseltmek için kalp, şeker, tansiyon ve genetik hastalıklarının bulunduğunu söylemeleri yönünde önerilerde bulunduğu, kan şekerini yükseltmek için pirinç, tansiyonu yükseltmek için zeytin yedirdikleri, başvuranların yerine hasta olan çete üyelerinin kan tahlili verdiği, hasta olmamaların rağmen özel hastanelerde anjiyo yaptırarak heyet raporu aldıkları ortaya çıktı.

5 MİLYON TL ZARARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Şebekeden yararlanarak rapor alıp emekli olan 17 kişiye yapılan muayenede 13'ünün yüzde 40 engelli oranının altında kaldığı anlaşıldı. Emniyet ekiplerinin, ilgili kurumlarla iletişime geçmesi sonucu sahte rapor alan üyelerin emeklilik maaşları ve kamu kurumlarından faydalandıkları indirimler iptal edilerek yaklaşık 5 milyon TL kamu zararının önüne geçildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Melek A a 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında iyi oluyor engeli olup engeli raporunu vermeyen hastanede çalışan yetkili olanlar bunları hak ediyor.Boylesi kişilerin meslekten men edilmesi gerek.Benim kardeşimi sağlarken iki gözünü yanlış tedaviyle kör edip kendilerini haklı gösteren kişilerde ibret oksun
    Cevapla
  • doktor 1 yıl önce Şikayet Et
    adam engelli raporu alacak ilk araştırdığı şey ötvsiz araç
    Cevapla
  • Erdogan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ben 65 engelliyim 2 yıldır maaşa baglanamadin hastane hastane sakat halimle çırpınıyor bunların yüzünden Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden hala bağlamadılar maaşını raporumu kabul etmiyorlar bende engelliyim
    Cevapla
  • Emine Solak 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim kalp ta sitent hiper tansiyon huzursuz bacak sendromu seker sinirsel ve bir çok hastalığım oldugu halde ve bunlar raporlu buna rağmen engelli raporu almadım işte bu sahtekâr yüzünden benim gibilerin hakkını yiyorlar
    Cevapla
  • Myneymis 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim engelli bi çocuğum var. Sgk nın bir zamanlar küçük engelli çocuğu olana aylık verdiği çocuk bezi desteğini bile engelli olmayan ve faydalanan insanların yüzünden bu destek kalktı.Bu gibi insanların yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri de mağdur oluyor. Bu insanların vicdanen rahat olup olmadığını çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • sayalvac 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara insan dersek hayvanlara hakaret etmiş oluruz, cenabı Allah bunlara esfeli safilin diyor,yani hayvandan da aşağı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir