Nisa bebeği terk eden anne tahliye oldu

Pendik'te 'Nisa Mihriban' ismiyle bilinen 3 aylık bebek Ebrar Nil S.'yi terk ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan anne Ebru S. ikinci duruşmada tahliye oldu.

GİRİŞ 17.05.2022 13:08 GÜNCELLEME 17.05.2022 13:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ebru S. getirildi. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı. Söz verilen sanık Ebru S. "Önceki mahkemede her şeyi söyledim. Savunmam hala geçerlidir. Tekrar ederim" dedi.

Sanık avukatları, Ebru S.’nin bebeği 29 Mart günü bıraktığını, bebeğin bırakıldıktan 3 gün sonra bakım evinde rahatsızlandığını öne sürerek, bebeğin rahatsızlanmasıyla Ebru S.’nin bebeği terk etmesi arasında illiyet bağı olmadığını öne sürdü. Sanık avukatları, bebeğin ilk bulunduğunda sağlık durumunun iyi olduğu yönünde raporlar olduğunu da öne sürerek sanığın tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı, sanığın tutuklulukta kaldığı süre ile delillerin büyük oranda toplanmış olduğunu ve sanığın alacağı ceza miktarı dikkate alınarak tahliyesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ebru S.’nin tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Ebru S.’nin 29 Mart 2022 tarihinde kimlikteki adı Ebrar Nil S. olan ve ‘Nisa Mihriban’ olarak bilinen 3 aylık bebeğini Pendik’te bir binanın yanındaki araziye bıraktığı anlatılıyor. İddianamede sanık Ebru S.’nin bebeği bırakmadan önce karnını doyurup uyuttuktan sonra bebeği battaniyeye sardığı ve puset içine koyduğu ifade ediliyor.

İddianamede sanık Ebru S.’nin "Terk" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 16
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben pek katılmıyorum. Tanıdığım ebrar isimli gençler gayet hanumefendiler.
    Cevapla
  • Kadem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ebrar ve İmran ismi , bizim ülkemiz dışında, Müslüman ülkelerde kız çocuklarına verilmiyor. Belki Ebrar isimli hanımların Erkeksi tavrı buradan çözülebilir.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    kizi devlet isim annesine verse ne kadar güzel.olur çok yakıştı annelik
    Cevapla
  • Adalet ve KP 1 yıl önce Şikayet Et
    Zina yı suç olmaktan çıkarttık, zina yapabilirsiniz, bebek olursa ölüme terkedebilirsiniz, kafanız eserse erkeğe her türlü iftirayı atabilirsiniz delile gerek yok nasılsa, hatta erkekleri öldürebilirsiniz cezası yok nasılsa bu durumda tahliye olan çok kişi var. Yaşasın 6284 ve özgür kadınlar, yaşasın adalet.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavrusu bitkisel hayatta malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."