Evinde ürettiği elektriğin yüzde 70’ini satıyor

Kütahya'da, evinin çatısına kurduğu güneş panelleriyle elektrik üreten Nazmi Eğret (41), hem evinin elektriğini karşılıyor hem de ürettiği enerjinin yüzde 70'ini elektrik dağıtım şirketine satıp gelir sağlıyor.

Evinde ürettiği elektriğin yüzde 70’ini satıyor
Evinde ürettiği elektriğin yüzde 70’ini satıyor
GİRİŞ 18.05.2022 10:08 GÜNCELLEME 18.05.2022 10:10
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oturan kamu görevlisi, evli ve 1 çocuk babası Nazmi Eğret, yaklaşık 3 yıl önce evinin çatısına güneş enerjisi panelleri kurup elektrik üretmeye başladı. Panel sayısını zamanla 18'e çıkaran Eğret, saatlik 5 kilovat/saat, günlük ise 36 kilovat/saat elektrik üretimine ulaştı. Eğret, 3 yıllık sürede 18 bin kilovatsaat (kwh) enerjiyi ülke ekonomisine kazandırdığını söyledi. 2019 yılındaki test ve kabul işlemlerinin ardından 3 ay içinde üretime başladığını kaydeden Eğret, "Sistemde 18 adet güneş paneli var. Kurulu gücü 5 kilovat civarında. Maksimum güçte günlük 36 kilovat elektrik üretiyoruz. Proje öncesinde bir mühendislik firmasıyla anlaşıyoruz. Çağrı mektubunu aldıktan sonra proje çiziliyor ve işlemler tamamlanıyor. Çift taraflı sayaçla devreye alınıyor" dedi.

EVİNDE DE KULLANIYOR

Nazmi Eğret, sistemde üretilen elektriğin yüzde 30'unu evde kullandığını, geri kalan yüzde 70'lik kısmı ise elektrik dağıtım firmasına sattığını söyleyerek, "Üretimim, tüketimi karşılayıp daha fazlası çıktığı için dağıtım şirketinden ödeme alıyoruz. 2019 yılında bu hibrit sistem yaklaşık 8 bin dolara mal oldu. Bunun yaklaşık amortisman süresi ise 10 yıl civarında. Akülü sistem kurmayanlar için amortisman süresi 6 yıla kadar düşüyor. 2022 elektrik tarifeleriyle birlikte yaklaşık karım, 8 bin lirayı buldu. Elektrik fiyatlarının arttığı bir dönemde çatısı müsait olan herkese bu sistemi öneriyorum" diye konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN ETKİLENMİYOR

Yönetim paneli sayesinde sistemi uzaktan rahatça kontrol edebildiğine değinen Nazmi Eğret, "Buradan anlık üretim ve tüketim verilerini kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca bendeki sistem akülü olduğu için elektrik kesintilerinden etkilenmiyor. Kurulu olan 4 aküyle birlikte olası bir kesintide sistem 10 saat boyunca kendini idare edebiliyor" dedi. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili Nazmi Eğret
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    8bin dolar yaklaşık 127 bin tl ...on yılda günlük 36kw*360 gün=12960 yıllık kw ...ortalama tam güneşli olduğu zaman ..kış ayı düşüş olacak ...10 yılda elektriği elektrik firmasına satarak amorti etmez...para pul olur...
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    emekli sahte belegelerle emekli oldugunu ispat ettin nokta.bir insan uzmanlik alaniysa konusur ahlaksiz yaratik!!!
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen rahat ol kurtarıyor bu işten anlayanlar bilir...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ütetiyor... Bak tüketmiyor... sizinde topluma faydalı olmanız dileği ile...
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramses efendi güzel işi alkislayacagin yere olumlu yoruma laf atacak kadar acizlesiyorsunuz. Varsa senin bir urettigin seni de alkislayalim
    Cevapla
  • RAMSES efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ne üretion verion millete lafı da
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kış aylarında şebekeye satış çok düşüyordur ama senenin totalinde kullandığından fazla satıyor ise yatırım için amorti süresine bakmak lazım
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamu görevlisinin evine bakarmısınız, maşallah. özelde çalışan asgari ücretlilerde alabilir inşallah .
    Cevapla
  • Evliya Çelebi 1 yıl önce Şikayet Et
    Servet düşmanlığı yapmayın atıp tutarak kul hakkına girmeyin
    Cevapla
  • Hacegan.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki miras, belki kentsel dönüşüm...belki.......Molla hz
    Cevapla
  • halil kan 1 yıl önce Şikayet Et
    oku adam ol sen de al
    Cevapla
  • İSKENDER 1 yıl önce Şikayet Et
    Dr. olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!