Tamamlandığında dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri olacak olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinin son halinin nasıl olacağına ilişkin animasyonu Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştı.

İLK FİDAN 29 MAYIS GÜNÜ DİKİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni millet bahçesine ilk fidanın 29 Mayıs günü dikileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Atatürk Havalimanı millet bahçesindeki düzenlemelerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

Atatürk Havalimanın kuzey güney pistleri Millet Bahçesi olarak hizmet verecek, doğu batı pisti ise acil durumlarda kullanılacak, bu anlamda havalimanının milletin kalmaya devam edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Atatürk Havalimanı millet bahçesindeki düzenlemelerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

Atatürk Havalimanı'nın ilk halinin 1912'de inşa edildiği, 1953'te günümüzdeki havalimanları fonksiyonlarıyla kullanılmasına başlandığı ifade edildi.

Havalimanı'nın 4 milyonluk nüfus yoğunluğunun olduğu yoğun yerleşim yerlerinin tam ortasında kaldığı belirtilen açıklamada, konumu ve çevresindeki yoğun yerleşim nedeniyle kullanım kapasitesinin artırılamadığına işaret edildi.

Günlük hava trafiğinin 1100 uçağa ulaşmasının Havalimanı'nın kapasitesinin kaldıramayacağı bir seviye olduğu kaydedilen açıklamada, kapasite aşımı nedeniyle iniş öncesinde uçakların havada saatlerle ifade edilen varan turlar atmasına yol açan bir yoğunluk yaşandığı bildirildi.

Söz konusu yoğunluğun yerdeki hareketliliğe de yansıdığı, zaman, yakıt kayıplarının artarak yerde devam etmesinin, İstanbul'un araç trafiği yoğunluğunu ciddi biçimde etkilediği belirtilen açıklamada, bu nedenle Havalimanı'nın, yüksek karbon salımı ve gürültü nedeniyle çevreye olumsuz etkileri üst düzeyde olan bir yapıya dönüştüğüne dikkat çekildi.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • BURHAN 20.05.2022 22:10
    Gücel bir projeye benziyor yakınlara bir yere bir hayvanat bahcesi kurabilmek mümkünse güzel olur
  • Şakirr 19.05.2022 13:21
    Millet bahcelerine on binlerce ağaç çicek dikilecek geziciler neredesiniz şerefiniz varsa destek verin.
  • ALİ KARA 19.05.2022 12:48
    çok güzel bir proje RABBİM tamamlamayı nasip etsin önerim içinde uluslar arası maçların turnuvaların yapılabileceği zengin turist çeken TENİS kortları olsun ülkem bu işlerden para kazansın ekonomiye katkı sağlasın
  • HARPUTLU 19.05.2022 11:48
    Musa Turkiyede 320 tane sanayi bölgesi var burararda toplam 50 bin fabrika var. Çayır cimen otlama git is bul çalış. Ayda 100 tl maaş aliyordum ayakkabicida ve kışın bize ısıtıcıyı yaktirmazdi eldivenle müşteri karşılardık. Şimdi 9000 tl maaş alıyorum fabrikada sabret azmet kazan bu ülkede dilencinin cebinden 40 bin 26bin bara çıkıyor nasıl yoksuluk bu. Gecim sıkıntısı bizde çekiyoruz ama abartilacak derecede turkiyede sıkıntı yok SIKINTI MILLETTE nasibini sen arayacan devlet 85 milyonun elinden tutup iş gösteremez ac olan tembeldir kimse bu vatana ve devlete suc atmasın. Adamlar her yonden ihya etti ulkeyi bune nankörlük BÖYLE yav.
  • vatan sever 19.05.2022 11:31
    devletin isi bahce yapmak degildir ihale ile isletecek firmalare verebilir devlet yatirim yapsin milletin paralarini tasa topraga ota vermesinler duyurulur
Daha fazla yorum görüntüle