Bakan Murat Kurum'dan "Bana sorulmadı" diyen İmamoğlu'na cevap

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi hakkında "Bana sorulmadı" diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na cevap verdi.

GİRİŞ 18.05.2022 23:35 GÜNCELLEME 19.05.2022 13:03
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Bakan Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Dünyanın en güzel havalimanlarından birini yapıyorsunuz, 132 bin ağaç dikiyorsunuz. Muhalefet buna karşı çıkıyor. Dün Gezi'de bir tane ağaç kesildi diye karşı çıkan CHP zihniyeti, buraya 132 bin ağaç dikiyoruz, buna da karşı çıkıyor. Eleştirmek en doğal hakkınız ama proje yapmazsanız hata da yapmazsınız. Biz kaldırımda türkü söyleyerek gezmiyoruz. Otobanın ortasında gidiyoruz, gürültüleri duyuyoruz, onlardan etkilenmeden gidiyoruz. İş yaparken hata da yapabilirsiniz.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi tamamlandığında böyle olacak;

Biz iş yapıyoruz, üretiyoruz, milletimize sözümüzü tutuyoruz, Marmaray, Osmangazi dedik bitirdik. 81 ile üniversite dedik bitirdik. Şimdi Atatürk istismarı yapıyorlar. Gazi Mustafa Kemal'in adını ağzına almayanlar şimdi bize Atatürk istismarı yapıyorlar. Paralara İnönü'nün resmini kim koydu?

CHP'NİN ATATÜRK İSTİSMARI

Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucumuzu, ilk cumhurbaşkanımızın ismini 20 yıllık AK Parti iktidarı olarak nereden kaldırdık? Atatürk'ü, ecdadımızı başımızın üstünde tuttuk. Bu istismarın üstünden kimse kazanamaz. Milletimizin değerleri üzerinden bir şey yapmayalım. Biz Ankara'da Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında yapılmış bütün binaları koruduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ağzınıza alamayacaksınız, sonra gelip, projemizi eleştirmeye kalkacaksınız. Biz Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi yapıyoruz. Pistimizin bir tanesi duruyor. Afet anında uçaklar inecek.

Orada pandemi hastanesi yaptık. Ambulans ve uçaklar buraya hizmet verecek. Allah göstermesin olası bir afet anında pistimiz hizmet verecek. Burada Atatürkümüzün ismi hem millet bahçesi hem de Atatürk havalimanı olarak devam ediyor zaten. Biz buranın ismini değiştirdik demedik ki. Maalesef belli değerlerimiz üzerinden bu siyaseti yapmayı bırakmalıyız. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını, şanını koruyoruz. Her yerde yaşatmaya gayret gösteriyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu 'beni dinliyorlar ve benim böyle kültür peyzaj projem vardı, bunu AK Parti iktidarı çaldı, taklit ediyorlar' diyen sayın Kılıçdaroğlu değil mi? Sayın İmamoğlu niye buraya park yapılıyor genel başkanına sorsun. Biz bu projeyi Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce sayın Cumhurbaşkanımız milletle paylaştı mı, paylaştı. Bu projeyi vatandaşımızın beğenisine sunduk ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İmamoğlu oldu, bir daha sormamız gerekir, böyle bir şey olabilir mi? Almanya'da havalimanı yapılmış, işlevini yitirmiş, park yapılmış. İngiltere ve Fransa'da şehrin göbeğinde böyle bir havalimanı gösterebilir misiniz? Bizim grup başkanvekili Tevfik Göksu, konuşulması gereken istişare edilmesi gereken herşeyi konuşuyor. Bizler herşeyi konuşuyoruz. Ama siz AK Parti'nin, devletin her türlü projesine istemezük zihniyetiyle yaklaşırsanız nasıl uzlaşırsınız? Kılıçdaroğlu 'Ben kültür projesi yapacağım' demiş. Şimdi kendi söylemleriyle ters düşüyorlar, neyi tartışacaksınız? Doğru bir tane. Size, bana göre değişmez doğru.

"NEDEN BANA SORULMADI" DİYEN İMAMOĞLU'NA CEVAP"

Sayın Kılıçdaroğlu 'Burayı ranta açacaklar, Atatürk Havalimanı yıkılıyor, buralar Katar'lılara satılacak. Burayı yıktırmayız, yapanı tehdit ederiz, buraya gelenlerden hesap soracağız' diyor. Böyle bir söylem var mı? Eleştirebilirsiniz, ama eleştirinin bir sınırı vardır. Atatürk istismarı üzerinden eleştiri yapamazsınız. Bu proje halkın beğenisine sunulmuş, halk kabul etmiş. Yüzde 52,5 oy almış sayın Cumhurbaşkanımızın söyleyip de yapmadığı bir şey var mı? Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 'Beh şehrieminim bana sorulmadı' diyor. Peki mevzu Haliç'in temizlenmesi olunca, oraya insanların nefes alamadığı Haliç'ten bugün insanların gezebildiği bir Haliç oluştu. Yeşilse, iklim değişikliğiyle mücadele ise yeşillendirmemiz gerekiyor. Şehrin içinde yeşil alanları, ormanlarınızı arttırmanız gerekiyor. Şu an 17,5 milyon metrekare yeşil alan projesi yapıyoruz İstanbul'da. Dikili ağacınız olmayacak, bugün geleceksiniz bizi eleştireceksiniz. Nereden alıyorsunuz bu yetkiyi? Burası Türkiye'nin ilk havalimanı. 1 milyon ton karbondioksit emisyonu vardı. Şu an 75 bin tona düşmüş. Bu bölgede sabah uçak seslerinden uyuyamazdınız. Orada milyonlarca insanımız yaşıyor. Gürültü ve hava kirliliğinden, trafik probleminden sıkıntılar çekiyor. İşte THY ile bugün konuştuk. Buradaki bekleme süreleri azaldı. Hava ve gürültü kirliliği azaldı. Şehrin içindeki en kıymetli yeri vatandaşa açıyorsunuz. Tüm dünyanın hayranlıkla izlediği havalimanını bitirmişsiniz. Burada her türlü hizmeti veriyoruz. Bir eksiklik var mı? Uçamama ve alınan hizmet noktasında bir eksiklik var mı?

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 158
  • Canım turkiyem..34 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekremimamoglu tam kibir abidesi sadece bos bos konusuyor..ancak heykelcik yapmayi bilir zor zamanlarda arazi olur .baskanligi sadece piyongo..hayalet baskan.kapasite .icraat sifir.. elinizden bisey gelmiyor bari kostek olmayin .yazik oldu guzelim Istanbul a..belediye baskanligi ekoo icin on gonlun fazla
    Cevapla
  • Maşallah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence sormalarına gerek bile yokta. Eğer soracakta olsalardı seni bulamazlardı İstanbulda hangi büyük elçiyle hangi resturandaydın kim bilir.
    Cevapla
  • Kapadokya Lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem bey in kapasitesi belli. İBB için yetersiz. Musilaji temizleme, hastane yolunu yapma,un kapanı köprüsünu tamir edeme, trafiği yoneteme, tören atmama töreni duzenle, teröristeri doldur,isparka zarar yazdır, borcu ikiye katla vs.vs 2023 seçimlerinde de biz kayağa gidecez. Bol bol kayacaz.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaw arkadaş bu imamoğlu kendini ne sanıyor altarafı bir belediye başkanı bu proje Türkiye cumhuriyetinin bir projesi senkimsinki sana sorulacak sen git teröristlere verdiğin maaşların hesabını ver.
    Cevapla
  • Süha 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP neye karşı geliyorsa o işte bir hayır başarı vardır neye karşı geldiyse hep ülkeye faydalı dır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi