20 Mayıs 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

Bir günde yüzde 30 zam yapılınca özel ekip kuruldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu bünyesindeki özel ekip, konutta faiz indirimi sonrasında durumu fırsata çevirmek isteyen inşaat şirketleri ve emlakçıları tespit etti. Bir günde yüzde

30'a yakın zam yapan fırsatçılara ceza verilecek.
Erdoğan’dan kripto para açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto paralarla ilgili bir soruya verdiği yanıtta "Kripto paraya ben sıcak bakmıyorum. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor, düzenleme adımlarını atacağız" dedi.


HDP Milletvekilleri terör örgütünün ödül gecesine katıldı
HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca ve Van Milletvekili Sezai Temelli, PKK destekçilerinin Irak'ta düzenlediği ödül törenine katıldı. Uca ve Temelli, 'Tahir Zerdeşt' kod adlı Tahir Çelik isimli teröristle birlikte röportaj verdi.

Maltepe Belediyesi'ne rüşvet operasyonu
İstanbul'da mali suçlarla mücadele polisi Maltepe Belediyesi'ne rüşvet operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında 10'u kamu görevlisi, toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Sosyal medya fenomeni yine gözaltında
Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Daha önce de aynı suçtan gözaltına alınıp tutuklanan fenomen, 56 gün cezaevinde kalmıştı.

Benzine indirim geliyor
Benzine cumartesi gününden geçerli olmak üzere 1,02 TL indirim yapılacağı öğrenildi.

Anadolu Efes, THY Euroleague’de finalde
THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımını 77-74 yenen Anadolu Efes, finale yükseldi.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • emins 21.05.2022 02:18
    herşey kkm için...
  • memet 20.05.2022 22:49
    işiniz gününüz market bakkal manav onlara gelene kadar aracıları kaldırın direk üreticiden halka ulaştırmayı deneseniz sorun hemen çözülmez ama çözüm yoluna girer zamanla da çözüme kavuşur fiyatların bu hale gelmesinde en son sorgulanacak kişller market ve diğer esnaflar adamlar kar koyup satacak tabi amme hizmeti mi yapıyorlar babasının hayrına mı dağıtıyor malları canı çıkıyor tezgaha koyana kadar 3-5 tanesi çürük diye hepsi mi çürük kardeşim insaf artık yeter yazık be o kadar okuyan adam var ama boş.
  • Cemil 20.05.2022 22:13
    Zam gelmeyen bir şeymi kaldı.
  • Alp 20.05.2022 21:56
    1 yada 2 tane demir çelik ve çimento fabrikalarını kamulaştırın sabit fiyatla ucuz konut yapan müteahitlere verin, belirlediğiniz fiyattan konut satacaklara vergi indirimi yapın, toki yozlaştı kurumu yeniden yapılandırıp mantar gibi konut yapın, kentsel dönüşümü bina bazında değil ilçe bazında toplu yıkımlarla yeniden yapın
  • Türk 20.05.2022 21:38
    Bu fırsatcılara ne ceza verilecek.. Kesinlikle ağır olmalı
Daha fazla yorum görüntüle