Böbreğini satıp uyuşturucu imalathanesi kurdu

Ankara'da 3 katlı bir villaya operasyon düzenlendi. 470 kök hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden M.Y.'nin İran'da böbreğini satıp, elde ettiği parayla uyuşturucu imalathanesi kurduğu belirlendi.

GİRİŞ 20.05.2022 15:02 GÜNCELLEME 20.05.2022 17:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesi için çalışma başlattı.

Çankaya'nın Çayyolu Mahallesi'nde 3 katlı bir villada esrar yetiştirildiği bilgisine ulaşıldı.

Villaya operasyon düzenleyen ekipler, 470 kök 'Hint keneviri ele geçirdi. Özel ışıklandırma ve havalandırma sistemi ile oluşturulan düzeneğe de el konuldu.

M.Y., İ.A. ve M.A.Y. gözaltına alındı.

İran'da böbreğini satmış

Polis ekipleri, şüphelilerden M.Y.'nin daha önce uzun süre Almanya'da yaşadığını ve düzenek kurma işlemini orada öğrendiğini belirledi.

M.Y.'nin, Türkiye'ye dönüş yaparak bu işi yapma kararı aldıktan sonra İran'a gittiği ve böbreğini yüklü bir para karşılığında sattığı tespit edildi.

Elde ettiği parayla Türkiye'ye dönen ve 3 katlı villayı kiralayan M.Y.'nin yaklaşık 70 bin liraya düzenek kurdurduğu belirlendi.

Şüpheliler hakkında 'uyuşturucu uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' ve '2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanuna Muhalefet' suçlarından işlem yapılırken, soruşturma sürdürülüyor. 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Muharrem 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'da cezalar daha mı caydırıcı ki Türkiye'yi tercih etmiş, yada Türkiye'de bu iş için teknik imkanlar daha mı yeterli?
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Girişimci zeka.
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    adam büyük kumar oynamış
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmak tesis gitti böbrek gitti içeride ne halt yiyecek bakalım
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    bana dünyayı verseler böbreği vermem arkadaş milletin canı baya ucuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor