4 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı

Düzce, Manisa, Bilecik ve Mersin'deki bazı alanlar Cumhurbaşkanı kararıyla orman sınırları dışına çıkartıldı.

4 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı
4 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı
GİRİŞ 26.05.2022 01:32 GÜNCELLEME 26.05.2022 01:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı Selamlar köyü, Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Uzunburun mahallesi, Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Selçik köyü ve Mersin'in Mut ilçesine bağlı Barabanlı-Meydan mahallesinde krokileri ile sınır ve koordinatları belirtilen alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.

Kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Atabey44 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin haberi anladığı yok. Herkes yorum yapıyor sadece. Köylerin ekim alanındaki bazı yerler bahçe yapılmak üzere (Ki zaten çoğu fiilen bahçe durumundaydı) orman dışına çıkarıldı. Buna karşılık orman yapılması için 2 katından daha fazla bir alan tahsis edildi.
    Cevapla
  • dürüst 1 yıl önce Şikayet Et
    yine birilerine peşkeş çekiliyor
    Cevapla
  • Kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlar hic bir sekilde imara acılmasın onun yerine atıl araziler konuta acılsın
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    bence de yanlış. orman alanı dışına çıkarılma kriteri nedir bilmiyoruz ama orman alanıymış sonuçta. agaçlandırılması gerekirdi.
    Cevapla
  • Osman Üzengici 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberin sonunu okudunuz mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço