Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılması hakkında karar

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye Maarif Vakfına Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin Türk lirasına kadar kaynak aktarılabilecek.

Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılması hakkında karar
Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılması hakkında karar
GİRİŞ 26.05.2022 02:08 GÜNCELLEME 26.05.2022 03:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yer alan kararda, Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılması hakkındaki kararın yürürlüğe konulmasına, 6721 sayılı Türkiye Maarif Vakfı Kanunu'nun 5'inci maddesi gereğince karar verildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda, "Bu kararın amacı; yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul, eğitim kurumu ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs vermek, bilimsel araştırma-geliştirme çalışmaları ile yayınlar yapmak ve yeni metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktarılmasıdır." ifadesine yer verildi.

Buna göre, Türkiye Maarif Vakfına, vakfın amaçlarını gerçekleştirmek için yapacağı hizmetlere ilişkin giderlerin karşılanmasına yönelik olarak, 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin Türk lirasına kadar kaynak aktarılabilecek.

Karar, 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzin yüzde 400 zamlaniyo..28 olacak yakinda. Yazin sonunda 7 tl di.. Ama emekli maaslarina ve digerlerine 35 zam akıllı olan biri açıklasın..ilk önce halk eğer kendi ülkende yoksan disardada yoksun..
    Cevapla
  • halkın kendisi 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT Yaklaşmakta olanı bekliyor. İcraatlarınızı da takip ediyor. Bu devran böyle gitmez haberiniz olsun.
    Cevapla
  • malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahil kesim knuşuyor...
    Cevapla
  • Atahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıt ve sığır zihniyet bu haberin altınada trollemiş. :) 70 yıl önce yapılması gerekenler bunlar ülkenin geleceğini düşünmeyip sadece bugünü düşünen sığ ve sığır zihinlere sahipsiniz. 1 yıl sonrası bile umrunuzda değilken birileri 100 yıl sonrasına planlar yapıyor siz anca kendinizi düşünürsünüz.
    Cevapla
  • Tct 1 yıl önce Şikayet Et
    Maarif vakfı ülkemizi yurt dışında en güzel biçimde temsil eden kurumlardan birisi. Fetö okullarının kapanması ve yerine gerçek Türk okullarının açılması bizim geleceğimizin için stratejik öneme sahip. Aksi takdirde Türk okulu adı altında amerika ya ajan yetiştiriliyor.
    Cevapla
  • yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yersen eğitim için
    Cevapla
  • bsn 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığın iftiradan öte değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası