Sıfırcı öğretmene beraat kararını Yargıtay bozdu!

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, öğrencilerine düşük not vererek dersten bıraktığı iddiasıyla yargılanan öğretmen hakkında verilen beraat kararını, sınav kağıtlarında uzman bilirkişi incelemesi yapılmadan hüküm kurulduğu gerekçesiyle bozdu.

GİRİŞ 26.05.2022 11:44 GÜNCELLEME 26.05.2022 12:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dairenin kararına göre, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Adana'daki bir lisede görevli olan matematik öğretmeni, 5 öğrencisine sınavda almaları gerekenden daha düşük not vererek dersten kalmalarına sebebiyet verdi.

Öğrencilerin şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma sonrası öğretmen hakkında, "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açıldı. Yargılamayı yapan Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık öğretmenin beraatine hükmetti.

Beraat kararına yapılan itiraz üzerine dava dosyası, Yargıtay 5. Ceza Dairesine geldi. Temyiz istemini görüşen Daire, öğretmen hakkındaki beraat kararını bozdu.

KARARIN GEREKÇESİNDEN

Dairenin bozma kararında, yerel mahkemenin karar vermeden önce şikayetçi öğrencilerin sınav kağıtları ile dava dosyası kapsamındaki deliller hakkında uzman bilirkişi incelemesi yaptırmadan sanık hakkında beraat hükmü kurduğu ifade edildi.

Bu durumun kanuna aykırı olduğu ve davada "eksik inceleme ve yetersiz gerekçeyle" öğretmen hakkında beraat verildiği belirtilen kararda, "Mağdurların sınav kağıtlarında eksik puanlama yapılarak düşük not verilip verilmediği, düşük not verilmiş ise bu durumun dönem sonu ders notlarını ve genel not ortalamalarını etkileyip etkilemediği hususlarında ayrıntılı ve gerekçeli rapor alınmasından sonra hasıl olacak sonuca göre sanığın hukuki durumunun takdir ve tayini gerekir." denildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    eğitim sisteminde sınav kağıtlarını yargı mensuplarının bilir kişileri okusun.vay anam vay.eğitim ne ayaklara düşmüş.düşürülmüş.milli eğitim müfettişleri ne iş yapar.mahkemelik işmi bu.davaya bak hele.okullara eğitimcilere güvensizlik .
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yil once. Ogretmen emekli olmus ogrenci hakki yenmis. Kaldiysa delil bi 20 yil daha. Ogretmen hesabini ote dunyada verir ogrenciler de artik dede olur. Adaletli hukuk sistemimiz gec de olsa teccelli edecek inşAllah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl önce mahkemeye bakarmısın şaka gibi
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar ortak yapılsın...Eğtimin durumu ortaya çıksın...Pek çok öğretmen öğretmeden geçiriyor...Çocuklar eğitimsiz diplomalı cahil oluyor...
    Cevapla
  • Egtm 1 yıl önce Şikayet Et
    Pek çok öğrenci de öğrenmemek için çok şeyler yapıyor, dertleri ders mi , başka şeyler mi buna da bakmak gerek. Zorla eğitimin sonucu bu. Okumak istemeyen meslek öğrenip meslek sahibi olsun.
    Cevapla
  • seval 1 yıl önce Şikayet Et
    kalma diyor yani geç.. eğitim sistemi özeti. mezun olman için sadece kayıt olman yeterli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı