İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Yunus Emre ve Ayrancılar Merkez camilerinin hoparlöründen müzik yayını yapıldığına ait olduğu iddia edilen görüntüler yayıldı.

Bülent Ersoy'un şarkısı dinlettiler
Bülent Ersoy’un “Yüzünü göremem” adlı şarkısının hoparlörden dinletilmesi üzerine, görevliler hemen müdahale ederek ses sistemlerini kapattı.

İlk olarak 20 Mayıs 2020 tarihinde İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerde kimliği belirsiz kişiler tarafından İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalınması üzerine soruşturma başlatıldı.

21 Mayıs günü ise Bornova ve Bayraklı ilçelerinde Selda Bağcan şarkıları çalınmıştı.

Daha önce de yapıldı
Bunun üzerine İzmir İl Müftülüğü, yapılan bu saldırılara tedbir amaçlı olmak üzere İzmir’de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son vermişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkezi ezan sistemden vazgeçilmesi tavsiyesine rağmen bazı il ve ilçelerde bu sistem sürüyor.

Müftülük: Hemen sistem kapatıldı
İHA'nın aktardığına göre yaşanan olay ile ilgili İzmir İl Müftülüğü, dün gece saat 22.00 sıralarında Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Camii ve Ayrancılar Merkez Camii’nin ses sistemine girilerek müzik yayını yapıldığını, bunun üzerine görevlilerin duruma müdahale ederek ses sistemini kapattıklarını açıkladı.

Bu arada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yorumlar 207 Yorum Var
  • Neco 28.05.2022 17:43
    Önlem alın, kanı bozuklar var bu ülkede,
  • Vatan evladı 27.05.2022 19:31
    Bu gavurlugu Gavur bildiklerimiz bile yapmaz. Allah korkusu da yok bunlarda Allah sizi bildiği gibi yapsın
  • Sadullah 27.05.2022 00:01
    Chp liler yapmıştır. Çünkü adamlar islam düşmanı. Erdoğanı da müslüman olduğu için sevmiyorlar. Chp islama düşmanlık yapması için lurulmuş bir parti.
  • gasap haydo 26.05.2022 22:00
    izmirlilere yakışan yapılmış onlar açısından sorun yok
  • Muslim Brothers 26.05.2022 21:47
    Çare Kayyum
Daha fazla yorum görüntüle