Daha önce Nobel Expo’nun düzenlediği makine fuarına baskın düzenleyerek yurtiçi ve yurtdışında büyük tepki gören Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri yine aynı şirketin bir başka fuarına baskın düzenledi.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Beautytech teknoloji fuarına gelerek organizasyona katılan firmalardan tabela vergisi istemeye hazırlanan zabıta ekipleri içeride açılış için orada bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’yi görünce geri adım attı. Bir süre fuar dışında bekleyen zabıta ekipleri TİM Başkanı’nın alandan ayrılmasıyla grup halinde içeri girerek stantlara yöneldiler. Bu sırada organizasyon firmasından bir protesto geldi.

Salondaki tüm dijital ekranlara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal belediyecilik konuşmasını getiren organizatör firma yetkilileri “CHP’li belediyeler vatandaşın üzerine karabasan gibi çökmez” diyerek başlayan açıklamayı dakikalarca zabıtaların baskın yaptığı salona dinlettiler. Durum karşısında ne yapacağını şaşıran zabıtalar apar topar salondan çıksalar da durumun aktarıldığı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun talimatıyla yeniden tabela vergisi almak için yabancı alım heyetlerinin bulunduğu fuar alanına döndüler.

Bakırköy Belediyesi’nin bu baskınları alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, durumu CHP liderine bizzat kendisinin ilettiğini ancak belediye başkanının bağlı bulunduğu partinin genel başkanının karşı çıkmasına rağmen dünyada bir benzeri olmayan fuardan tabela vergisi uygulamasına devam ettiğini söyledi. 8 ayrı uluslararası fuarda 60 milyon dolarlık ihracat hacmi oluşturan organizatör firmaya diğer fuar şirketleri de destek verdi. Bakırköy Belediyesi’nin talep ettiği tabela vergisinin tutarı önümüzdeki günlerde organizatör firmaya tebliğ edilecek.
Fuar alanında bulunan bir yetkili kişi, “Burada sanki gayri ahlaki bir şey yapılıyormuşçasına bir baskına maruz kaldık” dedi.

Yorumlar 99 Yorum Var
  • Hikmet 28.05.2022 07:44
    Siz de mahkemeye verin madem böyle bir uygulama yok
  • Emin Çiftci 28.05.2022 06:17
    Aç bırakılmış zabıta sağa sola saldırır
  • KAŞINIYORLAR.!!! 28.05.2022 06:08
    Bunlar başka dilden anlamıyor madem, hepsinin de ağzının burnunu dümdüz edip kapı önüne koyacaksın. RESMEN KAŞINIYORLAR.!!!
  • amin 28.05.2022 03:07
    Allah chp zihniyetinin eline düşürmesin. Amin.
  • vatandaş 28.05.2022 00:45
    ... saldım çayıra mevlam kayıra sözünü kim söylemişti. bunlar için söylenmiş. Nezaket edep yok.
Daha fazla yorum görüntüle