Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi bugün açılıyor: Tüm İstanbullular davetli

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinde bugün İstanbul'un fethi kutlanacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla fidan dikimi yapılacak. Programa tüm İstanbullular davet edildi.

GİRİŞ 29.05.2022 10:11 GÜNCELLEME 29.05.2022 10:21
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış
  • Bugün İstanbul'un fethi yıl dönümü kutlamaları Atatürk Havalimanı'nda yapılacak. 
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla fidan dikimi yapılacak. Etkinliğe tüm İstanbullular davet edildi. 
  • Bakan Murat Kurum, millet bahçesinin ismini bugün Erdoğan'ın açıklayacağını belirtti.

Uzun süredir gündemde olan Atatürk Havalimanı millet bahçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hem İstanbul'un fethi kutlanacak hem de fidan dikimi yapılacak. Etkinlik Atatürk Havalimanı'nda saat 16.00'da başlayacak.

TÜM TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLDU

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yapılacak fetih şöleni için de toplu ulaşım seferlerinde düzenlemeler yapıldı. Alana giden hatlarda seferler sıklaştırıldı. Hem İstanbul’un Fethi’nin kutlanacağı hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne ilk fidanların dikileceği programa gitmek isteyen İstanbullular, tüm toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz ulaşım sağlayabilecek.

ULAŞIM REHBERİ YAYINLANDI

Vatandaşların etkinlik alanına hızlı ve kolay erişebilmesi için ulaşım rehberi de hazırlandı. Bulunduğu lokasyondan etkinlik alanına gidecek vatandaşlar aşağıda yer alan görsellerden kendilerine en uygun rotayı kolaylıkla bulabilir. İşte o ulaşım rehberi:

"BİR FİDAN DA BENİM" KAMPANYASI

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne dikilecek fidanlara, imza veren vatandaşların ismi veriliyor. "Bir fidan da benim" kampanyası kapsamında şu ana kadar 100 binden fazla kişi kayıt yaptırdı.

ERDOĞAN: BAY KEMAL İSTERSEN SEN DE GEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mayıs'ta TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı'yla ilgili CHP'ye tepki göstermiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da şu sözlerle programa davet etmişti: 

"Dikili tek bir ağaçları, hiçbir hizmetleri olmayanların sadece yıkmakla, nefret dili ile kendilerini göstermelerini devraldıkları faşist mirasa bağlıyoruz. Varsın onlar İstanbul’a hizmet diye musluk açmaya devam etsinler.

29 Mayıs’ı da Bay Kemal istersen sen de gel, Atatürk Havalimanı’nda kutlayacağız. Sen 700 kişiyi falan topla oraya götür.

Ama biz orada 29 Mayıs İstanbul’un fethini kutlayacağız. O gün ağaç dikeceğiz ve inşallah bahçenin temelini de atacağız."

"İSTANBUL'UN AKCİĞERİ OLACAK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Murat Kurum, NTV canlı yayınında Atatürk Havalimanı'nda açılacak millet bahçesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurum, şunları söyledi: 

"Bugün basın mensuplarımızı buraya davet ettik. Tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya Atatürk Havalimanı'nda yapmak istediğimiz projenin küçük bir örneğini gösterdik. Hiçbir yapıya, altyapıya zarar vermeden, insanlarımızın nefes alabileceği, İstanbul'un akciğeri olacak, emisyon oranlarını aşağı çekecek projemizin örneğini gösterdik.

Bu alan yaklaşık 8 bin metrekare. İçerisinde ıhlamur ağaçlarımız, İstanbul'un simgesi çınar ağaçlarımız var. Meyve bahçelerimiz var. Erik, kiraz, kayısı, elma ağaçlarımız var. Şehitlerimizi simgeleyen 350 yıllık bir zeytin ağacımız var. Yürüyüş ve bisiklet yollarının örneğini gösterdik. Yaptığımız alanda 569 tane ağaç diktik; fethin 569'uncu yılını temsilen. 1453 tane çiçek de bu alanda dikilmiş durumda. Büyük bir heyecanla artık pazar gününü bekliyoruz.

Tüm vatandaşlarımıza buraya göstermemizin sebebi şudur: Gerçekten biz yapmak istediğimiz projenin örneğini göstererek aslında bir haftadır yalan yanlış söylemlerle milletimizin aklını çalıştırmaya çalışanlara karşı en doğruyu, en güzeli yaptık. İnşallah pazar günü şölen havası içinde; Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle burada programımızı gerçekleştireceğiz. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ PİSTLER KAPATILACAK MI?

Burası toplamda 8,5 milyon metrekare. Doğu batı yönünde pist var. Buradaki limanlar hem sivil uçuşlara hem afet zamanındaki uçuşlara hizmet verecek. Atatürk Havalimanı aslında kapatılmıyor. İhya ediliyor. Diğer taraftan, üzerinde bulunduğumuz kuzey-güney yönündeki pist ise bizim millet bahçesini yapacağımız alan içinde yer alıyor. Zaten kuzey-güney yönündeki pistin 3. Havalimanı'yla birlikte kullanılma ihtimali kalkmış durumda. Çünkü aynı uçuş koridorunda yer alıyor. Burada pist olsa dahi herhangi bir uçuş yapılamıyor. 8,6 milyon metrekare alanın yaklaşık 5 milyon 36 bin metrekaresini; ki bu dünyanın sayılı millet bahçelerinden bir tanesi olacak, Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacak ve bu alanın içinde 145 bin 300 ağaç dikeceğiz. Bu projemizin ilk etabını da inşallah fethin 570'nci yıl dönümünde ülkemize armağan edeceğiz. Çocuklarımız için fuar oluşturacağız, burada kitap okuyacaklar. Buradaki tüm yapıları değerlendireceğiz. Hiçbirini atıl hale getirmeyeceğiz."

İstanbul'umuz bir deprem bölgesi. Depreme de hazırlıklı olmak durumundayız. Bu çerçevede de bu alan depremde çok önemli bir toplanma alanı vazifesi görecek. Her türlü altyapıyı sağlıyoruz. Afet alanında yemek hizmetleri de bu alanda verilecek. 

İçinde bir deremiz olacak. Koku bahçemiz olacak, gül bahçemiz olacak. Burası bir yaşam alanı olacak. 

MİLLET BAHÇESİNİN İSMİ NE OLACAK?

Sayın Cumhurbaşkanımız, buradaki millet bahçesinin ismini kendileri paylaşacak."

Atatürk Havalimanı'nı kim yaptı ve ne zaman açıldı? Atatürk ismini nasıl aldı?Atatürk Havalimanı'nı kim yaptı ve ne zaman açıldı? Atatürk ismini nasıl aldı?

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN VATANDAŞA ÇAĞRI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla, İstanbul'un Fethi'nin coşkusuyla 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek fidan dikimi etkinliğini duyurdu. Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümünde, 29 Mayıs Pazar günü, saat 16.00'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin temeli atılacak, 145.300 fidan toprakla buluşacak. Gelin, fetih coşkusuyla, fidanlar dikelim.

"FETİH SESİ ESER SİYASETİYLE BULUŞUYOR"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İstanbulluları fidan dikimine davet etti. Kabaktepe, "Maziden yükselen Fetih sesi, âtiye uzanan eser siyaseti buluşuyor. Fethin yıl dönümünde, Atatürk Havalimanı’na kazandıracağımız Türkiye’nin en büyük millet bahçesinin ilk fidan dikimine, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi yeni açıklamasıyla şaşırtmadı! Saadet Partisi yeni açıklamasıyla şaşırtmadı!

CHP 2016’dan beri Atatürk Havalimanı için her yıla bir hayali senaryo sığdırdıCHP 2016’dan beri Atatürk Havalimanı için her yıla bir hayali senaryo sığdırdı

Sözde çevreci derneklerin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'yle imtihanıSözde çevreci derneklerin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'yle imtihanı

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 151
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yâr ve yardımcınız olsun. en kısa zamanda millet bahçesini açmayı nasip etsin.
    Cevapla
  • Hamza 25 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım yaa sakın ha.. Üstadım birdaha bir dikili ağaçları yok diyemezsin valla..
    Cevapla
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Hz Muhammed s a v açlıktan karnına taş bağlardı
    Cevapla
  • Mumin can 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede antep fistiginin kilosu 30 tl ,baklava 35 tl turk lirasiyla
    Cevapla
  • Murat Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte çevre hassasiyeti konusunda başta gelen lider ne mutlu Türkiye'ye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Haluk Levent bu gerçeği dile getirince, gezinin sözde sanatçıları , Haluk Levent'i linç etti. Gezinin kukla uşaklarına binlerce kez yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...