LGS giriş belgesi nereden alınır? LGS ne zaman? LGS sınav giriş yerleri 2022...

5 Haziran'da yapılacak olan LGS (Liseye geçiş Sınavı) giriş yerlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan klavuza göre, LGS sınav giriş yerleri E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle açıklanacak ve okul müdürlüklerince öğrencilere teslim edilecek. İşte konuya ilişkin tüm detaylar ve LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

LGS giriş belgesi nereden alınır? LGS ne zaman? LGS sınav giriş yerleri 2022...
LGS giriş belgesi nereden alınır? LGS ne zaman? LGS sınav giriş yerleri 2022...
GİRİŞ 01.06.2022 11:26 GÜNCELLEME 01.06.2022 11:26

8. sınıfı tamamlayıp lise öğrenimine geçiş yapacak öğrenciler için düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) şimdiden çok sayıda öğrenciyi heyecanlandırdı. Sınav gününün de yaklaştığı bugünlerde LGS sınav yerleri araştırılmaya başlandı. Ayrıca öğrencilerin büyük bir kısmı LGS sınav giriş belgesini nereden alacağına ilişkin araştırmaya yöneldi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Liseye Giriş Sınavı (LGS)

LGS SINAV YERİ AÇIKLANDI MI?

LGS sınav yerleri açıklandı. 27 Mayıs'tan beri, LGS sınava giriş belgelerine erişebilmek mümkün. 

LGS sınav yerleri

LGS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan klavuza göre, LGS giriş belgeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Öğrenciler, bu belgeleri okul müdürlüklerinden mühürlenmiş şekilde alabilecek. 

MEB tarafından düzenlenen sınavlar ile ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlar arasındaki farklardan biri de sınava giriş belgelerinin temini... Öyle ki ÖSYM kapsamında yapılan bir sınavın giriş belgesi, kişi tarafından rahatlıkla temin edilebiliyor. Ancak MEB kapsamındaki sınavlarda giriş belgeleri için müdürlüklerin mührü ve imzası şart.

LGS sınav giriş belgesi

LGS GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

İşte LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

LGS Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

LGS sınavı 5 Haziran 2022'de gerçekleştirilecek. Sınav iki oturum halinde düzenlenecek. Saatleri ise şöyle:

  • 1. Oturum: 09.30

  • 2. Oturum : 11.30

LGS KAÇ SAAT SÜRECEK?

LGS'nin birinci oturumu 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise 80 dakika süreli olacak. 

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

LGS sonuçları, sınavın gerçekleştiği tarihten 25 gün sonra, 30 Haziran 2022'de açıklanacak. Sonuçlara, https://www.meb.gov.tr  adresinden ulaşılabilecek. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı