Tablo açıklandı! Bakan Koca müjdeyi duyurdu! Bir yer hariç maske şartı kalktı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 29 Mayıs koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Vaka sayısı 3 gün üst üste binin altında çıktı, Bakan Koca'dan maske açıklamsı geldi.

Tablo açıklandı! Bakan Koca müjdeyi duyurdu! Bir yer hariç maske şartı kalktı
Tablo açıklandı! Bakan Koca müjdeyi duyurdu! Bir yer hariç maske şartı kalktı
GİRİŞ 29.05.2022 21:24 GÜNCELLEME 29.05.2022 21:42
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 129 bin 961 Covid-19 testi yapıldı. 864 kişinin testi pozitif çıktı, 2 kişi de vefat etti. Vaka sayısının 3 gün üst üste binin altında çıkmasının ardından toplu taşımada maske takma zorunluluğu ortadan kalktı.



BAKAN KOCA'DAN MASKE AÇIKLAMASI: HASTANELER HARİÇ MECBURİ OLMAKTAN ÇIKTI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz.'' ifadelerini kullandı.



Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,19 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 720 bin 907’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Müslüm Gürses 1 yıl önce Şikayet Et
    en guvenli en temiz yer hastaneler. bence maske her durumda hastanelerde kullanılmalı. ama sadece covid endisesiyle değil. her zaman kisisel ve genel tedbir için.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Güney doğuda kafaların içi değişmeyince dışı da gelişmiyor.
    Cevapla
  • Taban 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız Olmasa halimiz duman
    Cevapla
  • alper 1 yıl önce Şikayet Et
    dün alt kata hırsuz girmeye çalışırken yakaldık yüzünde maske ... maske şartı kalkmalı özellikle dışarıda maske takmak ..
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastanelerde hastalar ve yakınları için maske zorunlu olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!