Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçtiğimiz haftalarda ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmayla tartışma konusu yaratmıştı.

ERDOĞAN RESTİ ÇEKMİŞTİ

Miçotakis'in Senato'da yaptığı Türkiye karşıtı konuşmasının ayakta alkışlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan sert sözlerle tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'in Türkiye'ye F-16 verilmemesi gerektiği telkinleri ve Türkiye şikayetleri üzerine "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum" demişti.

Konu, tv100 ekranlarında yayınlanan Cengiz ile Ahtapot programında tartışıldı.

ERTUĞRUL ÖZKÖK, MİÇOTAKİS'İ YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI

Ertuğrul Özkök, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

"Mükemmel hazırlanmış bir konuşma, üslup o kadar seviyeli ki"

Miçotakis'in konuşmasının çok güzel hazırlandığını belirten Özkök, şu ifadeleri kullandı:

"37 kez alkışlandı, en az 10'u ayakta alkışlandı. İzleyin, üsluba bi bakın. Konuşma mükemmel hazırlanmış, uslüp o kadar yumuşak seviyeli ki.

Dünya'da ilk kadın haklarının eşitliğinden bahseden bir Yunanlı kadındır diyerek başlıyor konuşmasına.

Amerika'daki demorasinin Yunanistan'a bir örnek olarak geldiğini ve bütün Yunan kültürünün etkilerini anlatıyor. Dış politikanın üslubunun buna göre ayarlanması gerekiyor.

Şu anda yurt dışındaki imajımız bizim saygıya bağlı değil, güç gösterisine bağlı bir hale geldi.

Yorumlar 203 Yorum Var
  • Gürbüz 25.10.2023 21:49
    Neyse efendilik bizde kalsın.
  • Hakan 03.06.2022 10:47
    Konuşmaya bakılınca Özkökün Yunanlı ve Amerikalı bir yazar sanırsınız. Öldürülen Alman Gazeteci yazdığı "CIA'e Satılmış gazeteciler" isimli kitapta Türk gazetecilerinde oldugundan bahsetmişti. Konuşmaya bakılınca ÖZKÖKte onlardan biri
  • the-Türk 02.06.2022 18:02
    sende yillar bu ülkede köşe kapattın, yazılar yazdı aydın doğanın tetikcikigini yaptın..sen önce kendi hesabını ver aklını kendine sakla,gene yunana adası tatilini garantiledin... kuvvetli olacağı, güçlü olacağız bize biat edecekler olay bu
  • BAHRİ PORTAKAL 02.06.2022 17:45
    bunların kanını konturol etmek gerek
  • Barlas 02.06.2022 17:11
    "Şu anda yurt dışındaki imajımız bizim saygıya bağlı değil, güç gösterisine bağlı bir hale geldi." Bu adam Türkiye'ye yeni mi geldi?? Türkiyede kadın erkek eşit diyilmi?. Reis Erdoğandan önce Türkiye Batının müziyi altında dans etdi, demokrasi gök yüzüne kalktı. Neden imajına sayğısızlık edip de ABye almadılar, PKK ya silah gönderdiler, teröristlere kucak açtılar??? Bugün kanıtlandı ki, İmaj güclüyü sever!
Daha fazla yorum görüntüle