Rizeli çay üreticisi Türkiye'nin ilk yerli üretim İHA-SİHA sistemlerini yapan Selçuk Bayraktar'dan çay toplama makinesi yapmasını istedi.

Çay makası ve çay toplama makinesi istedi

Rizeli çay müstahsili 52 yaşındaki Mehmet Tüysüz, 45 yıldır ilkel makaslarla çay topladıkları için kollarının artık ağrıdığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da damadı olan Selçuk Bayraktar'ın kendilerine bu konuda yardımcı olmasını ve çay makaslarının yerine çay toplama makineleri yapmasını istedi.

Bizi de bir gör

Mehmet Tüysüz, "Tulum sanatçısıyım. Tulumdan parayı bulamadık. Geldik memlekete çay topluyoruz. 45 senedir bu makaslarla çay topluyoruz. Sevgili Selçuk Bayraktar sana sesleniyorum. Bu ilkel makaslardan kurtar bizi. Artık yorulduk kollarımız tutmuyor. 150 kilo çay topluyorum bu makasla. Sen bir makine yapsan belki de senin makineyle 500 kilo çay toplayacağız. İHA yaptın, SİHA yaptın, helikopter yaptın, uçak yapıyorsun. Her şeyi yapıyorsun biraz da bizi gör. Bide Rizeli'yi gör" çağrısında bulundu.

Yorumlar 31 Yorum Var
  • yan sanayi 02.06.2022 18:02
    Selçuk bayraktar’ı yorma.. O var olsun savunma konularına yoğunlaşsın.. öncelikle hangi yaprakları kesiyorsun.. göz ile tarayıp küçük yaprakları mı kesiyorsun, ilk filiz niçin önemli.. damarsız yapraklar mı daha değerli.. hep uçtan mı alıyorsun.. hangilerini kesip hangilerini bırakıyorsun.. sen bunu iyi anlat.. ona göre önce yarı otomatik sonra tam otomatik tasarım yaparız
  • Teskılat 02.06.2022 17:14
    Bayraktar yapar Usagum biraz sabur
  • Efendi 02.06.2022 17:03
    Ya nekadar hazırcı bir millet olduğumuz bir kez daha ortaya kabak gibi çıktı. Hiç mi kendi efor gösterip araştırmaz insan? Iki gün kesmeyiver şu çayı. Otur araştır bulursun. Dünyada ilk çay kesen sen değilsin.
  • ErdoğanK 02.06.2022 16:58
    Bence çay makinasından önce sağlık alanına da el atmalı. Harp sanayiden sonra Yapay böbrek yada taşınabilir diyaliz, göz vs. gibi.
  • BİR VATANDAŞ 02.06.2022 16:50
    BİZİ TEMBELLEŞTİRİN..Çayı makinalar toplasın. Bizde BOŞ , BOŞ oturalım... diyorsun yani..
Daha fazla yorum görüntüle