4 Haziran 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Japonya'dan NATO kararı
Japonya Başbakanı Fumio Kişida'nın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Tayvan Boğazı'ndaki gerilim konusunda Batı ile koordinasyonu artırmak için haziran ayı sonlarında NATO Liderler Zirvesi'ne katılabileceğini açıklandı.
Maymun Çiçeği alarmı
İstanbul Sultangazi'de ellerindeki yaralar nedeniyle eczaneden ilaç almak isteyen iki yabancı uyruklu şahıs, maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındı. Hastalığın anlaşılması için testler yapılmaya başlandı.
Yunanistan'a nota
Türkiye, Yunan Büyükelçi Lazariz'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak; ülkesinin terör örgütlerine sağladığı imkanlar ve Atina'daki Türk Büyükelçiliği civarında düzenlenen PKK gösterisi nedeniyle nota verdi.
Türkiye'ye tehdit
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos (Nikos Panayatopulos), Türkiye'nin Yunanistan'a karşı girişeceği herhangi bir askeri çatışmada "ağır bedel" ödeyeceğini söyledi.
İstanbul risk altında
Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, olası bir şiddetli depremde İstanbul'da 600 bin hanenin evsiz kalacağını, evlerin hızlı bir şekilde güçlendirilmesi gerektiği belirtti.
Ümraniyespor'u BAE'liler satın alıyor
Birleşik Arap Emirlikleri merkezli gayrimenkul şirketi Emaar'ın, Süper Lig'e yeni yükselen Ümraniyespor'u satın almak için teklif yaptığı belirtildi.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • İsoBaba 05.06.2022 01:41
    Şen doğru söylüyor. II. Dünya savaşından sonra Japonya, Almanya ve dahi tüm Avrupa ülkeleri ABD'nin kontrolü altında. Avrupa Birliği de Amerikanın etkisini azaltmak için kurulmuş bir birlikti ama pek başarılı oldukları söylenemez.
  • Misafir 05.06.2022 00:49
    Okadar takim var ümraniye ne alaka
  • Vatandas 04.06.2022 23:40
    ABD, NATO`ya almak vaadiyle Rusya ve Cin`e komsu olan butun ulkeleri Rusya ve Cin`in onune atmaya basladi. Haritayi acin ve siradaki ulkeleri tahmin edin. Ukrayna, Finlandiya, Gurcistan, Azerbaycan, Kazakistan`i biliyoruz, Japonya1da potaya girdi. Siradaki ulke Guney Kore olabilir mi?
  • HIDIR BUDUR 04.06.2022 23:23
    Çin'e ve Rusya’ya karşı ABD müttefiki Japonya ? Japonları onurlu gururlu insanlar olarak tanırız millet olarak. Onurları önemlidir. Gerekirse HARAKİRİ yaparlar. Ama son zamanlarda " ABD'nin Nagazaki ve Hiroşimaya atılan atom bombalarını unutup" ABD'ye KIYAKÇI pozisyonda olması tüm duygularımızı değiştirdi. Demekki artık para atom bombası sonrası "ÖLMÜŞ KARDEŞİNİ SIRTINDA TAŞIYAN ONURLU JAPON ÇOCUGUN" gurur duyulacak duruşunu da yeni nesillerde silip süpürmüş..
  • Şen 04.06.2022 22:31
    Japonya Amerinın işgali altında. Almanya da aynı kontrolün dışına çıkamaz.
Daha fazla yorum görüntüle