Van Gölü'nün zemininden 260 bin metreküp dip çamuru temizlendi

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında, Van Gölü'nün zemininden 260 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı.

Van Gölü'nün zemininden 260 bin metreküp dip çamuru temizlendi
Van Gölü'nün zemininden 260 bin metreküp dip çamuru temizlendi
GİRİŞ 05.06.2022 16:13 GÜNCELLEME 05.06.2022 16:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla dip temizliğinin yapıldığı Tuşba ilçesindeki İskele Sahili'nde incelemelerde bulundu.

Balcı, çalışmalar hakkında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ile Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'dan bilgi aldı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van Gölü'nü korumak, gelecek kuşaklara daha temiz bir şekilde bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Gölün aynı zamanda şehrin ekonomisine, kültürüne ve turizmine de katkı sağladığını belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Van Gölü çok önemli. Asla kirletmeyeceğiz. Temizliği için daha çok çaba sarf edeceğiz. Yaklaşık 260 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı. Sayının bir önemi yok. Son gücümüzle temizliğe devam edeceğiz. Memleketi milletiyle, dağıyla, gölüyle, kurtlarıyla, kuşlarıyla, yaylasıyla ırmağıyla birlikte seveceğiz. Memleketimiz güzel bir memleket."

Balcı, çevreye duyarlı bir idareci olduğunu dile getirerek, "Çevrenin kesinlikle korunması gerektiğine inanıyorum. Sadece insana hizmet etmek yetmez. Doğayı da bitkileri de korumamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Atalli 1 yıl önce Şikayet Et
    van on yıl sonra gittim ,hakikaten mükemmel bir yer olmuş . gelişmiş . yapanlardan Allah razı olsun .
    Cevapla
  • aha 1 yıl önce Şikayet Et
    logar temizliği de olsa iyi olur akşamları kokudan kapı pencere açamıyoruz
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu su anda degil sular azalir bitti mi yapilir kuru iken
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayin valim cok sey bekliyoruz iscilerinizi enflasyon karsisinda ezdirmeyeceginizden eminim yillik yuzde 30 enflasyon simdiden yuzde 34 sayin valim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak