Evlat nöbetindeki ailelerden İnce ve Akşener’e ziyaret tepkisi

HDP Diyarbakır İl binası önündeki evlat nöbetindeki aileler, kente gelen Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ve bugün taziye ziyaretine gelen İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in kendilerini ziyaret etmemesine tepki gösterdi.

Evlat nöbetindeki ailelerden İnce ve Akşener’e ziyaret tepkisi
Evlat nöbetindeki ailelerden İnce ve Akşener’e ziyaret tepkisi
GİRİŞ 06.06.2022 15:10 GÜNCELLEME 06.06.2022 15:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP İl binası önünde başlattığı oturma eylemi bin 8’inci gününde de devam ediyor.

Önceki gün Diyarbakır’a çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve bugün taziye ziyareti için gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etmemesi tepkilere neden oldu.

Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın, 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özkan (19) için HDP İl binası önünde beklediklerini, Diyarbakır’a art arda ziyarete gelen Meral Akşener ve Muharrem İnce’yi nefretle kınadıklarını söyledi.

Aydın, “Oğlum için HDP binası önünde mücadeleme devam ediyorum, yaklaşık 7 yıldır oğlumdan hiç haber alamadım. Türkiye’nin dört bir yanından destek aldık, önceki gün Muharrem İnce Diyarbakır’a geldi, bugün de Meral Akşener geldi. Maalesef aileleri ziyaret etmedi, acımızı paylaşmadı. Aileler olarak, bir anne olan ve geçmiş dönem İçişleri Bakanlığı yapan birine hiç yakıştıramadık. Biz burada terör mağduruyuz. 14-15 yaşındaki çocuklarımız dağa gönderilmiş ama maalesef Meral Akşener ve Muharrem İnce buraya gelmedi. Aileler olarak onları nefretle kınıyoruz; buradan kalkmayacağız” dedi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Honord-u Millî 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral i felan geç! Yahu elbet ki acılısınız ama Muharrem İnce, adam zaten çok yoğun bir program içinde, koşuşturmaların arasında elbet ki acınızı Memleket Partisi ve İnce zaten biliyor. Sizleri elbet ki ziyaret edecek ileride, dertlerinizi de dinleyecek be abim... Sadece biraz sabır yaw!
    Cevapla
  • Ozturk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarınız giderken siz neredeydiniz oyuncak olmayın. Devletin kapısında bekleyin bence.
    Cevapla
  • Nurgül kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin suçu neki orda bekleyecekler hep kaçırmış tabiki orda bekleyecekler devlet o leş kargalarını gebertmekle mesgul algı yapma onlar neyin ne olduğunu çok çok iyi biliyo laf salatası yapma
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelemez Ortaklarına Ayıp olur
    Cevapla
  • Demirhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral akşener i milliyetçi görenin aklına şaşarım
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu analarımız PKK yı bitirecek. Hepsinin ellerinden öpüyorum ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler