Örnek Müslüman kadın Mehdiye Gültekin... "İşte bizim Kadınımız"

Doğru Haber gazetesi yazarı Mehmed Göktaş "kadınlığın, anneliğin, eşliğin savrulup gittiği kozmopolit dünyada" Batman'da bir çok insanın gönlüne dokunan örnek Müslüman kadın Mehdiye Gültekin'i yazdı.

Örnek Müslüman kadın Mehdiye Gültekin... "İşte bizim Kadınımız"
Örnek Müslüman kadın Mehdiye Gültekin... "İşte bizim Kadınımız"
GİRİŞ 07.06.2022 17:36 GÜNCELLEME 07.06.2022 17:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yazar Göktaş'ın "Kadın olmaktan, eş olmaktan, anne olmaktan fersah fersah kaçıldığı günümüzde Rabbim bize bu annelerimizi lutfeyledi" diye tanımladığı Mehdiye Gültekin'i anlattığı "İşte bizim Kadınımız, İşte bizim Anamız!" başlıklı yazısı şu şekilde; 

Batman’dayız, büyük bir caminin altında aynı büyüklükte bir taziye evi, vefât eden bir annemizin taziyesindeyiz. İçerisi tıklım tıklım dolu, daha da ilginç olanı durmaksızın dolup boşalıyor.

Kendi kendime dedim ki; “Öyle ya, kendilerini İslam davasına adayan sekiz erkek ve üç kız kardeşin anneleri olan böyle annenin cenazesi ve taziyesi böyle kalabalık olacak elbette.” Hatta bu düşüncemi sesli olarak yanımdaki arkadaşa aktardım. Biraz tebessüm ettikten sonra; “Hayır hocam, mesele bildiğinizden çok daha başka. Tamam evlatlarının her birinin hatırı ve çevresinin etkisi vardır ama” dedi ve salonu dolduranlara işaret etti;

“Şu gördüğünüz kalabalık içinde yirmi beş yaş üzerinde ne kadar insan varsa onların büyük bir kısmı o zor günlerde bu annemizin evine sığınmıştır, onun serdiği yatakta yatmış, onun pişirdiği yemekten yemiştir. Onun evi Müslümanların sığınağıydı, o hepimizin anasıydı. Şu kalabalık sadece evlatlarının hatırı değil...” dedi.

Sonra düşündüm ki ben de defalarca bu annemizin evinde misafir oldum, serdiği yatakta yattım, pişirdiği yemeklerden yedim.

İşte bu bizim anamız, işte bu “İslam’ın Kadını”! Kadın olmanın anne olmanın en çok tartışıldığı, daha da ötesi, kadın olmaktan, eş olmaktan, anne olmaktan fersah fersah kaçıldığı günümüzde Rabbim bize bu annelerimizi lutfeyledi.

Kadınlığın, anneliğin, eşliğin savrulup gittiği kozmopolit dünyaya söyleyeceklerimizi sonraya bırakalım da Müslüman bayanlarımızın her şeyi yeniden bir daha düşünmeleri gerekir diye inanıyoruz.

Ölenlerin ardından protokol nutukları çekmek değil, Müslümanlar çok şey kaybetmiştir.

Hiç bir yerde adı olmayan, hiç bir yerde bir resmi, bir kaydı ve görüntüsü olmayan; ama Allah katında hiç bir amelinin ve eyleminin zayi olmayacağına inandığımız Mehdiye Gültekin annemizin Rabbimiz makamını cennet eylesin, Müslümanları böylesi annelerden mahrum bırakmasın, öksüz eylemesin.

KAYNAK: DOĞRU HABER GAZETESİ - MEHMED GÖKTAŞ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • MAMİKO 1 yıl önce Şikayet Et
    GönüllereTaht Kurmuş Böyle Değerli Anneye ALLAH Rahmet Eylesin Mekanı Firdevs Cenneti Hakkımız helal olsun sevenlerine Sabır ve başsağlığı diliyorum el FATİHA
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. Allah, böyle anneleri başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • adnan kotan 1 yıl önce Şikayet Et
    allah sayilarini artirsin kizlarimiza anne olma şuurunu versin inşallah
    Cevapla
  • karanehir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah (cc) rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalanlara Rabbim sabır Cemil versin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak