Teslim olan terörist: Örgütten kaçmak isteyenler korkmamalı

2013 yılında Batman’dan PKK’ye katılan örgüt mensubunun Habur Sınır Kapısından ülkeye giriş yaparak, teslim olduğu belirtildi. Teslim olan terörist, örgütten kaçmak isteyenlere seslenerek, "Örgütten kaçmak isteyenler korkmamalı" dedi.

 Teslim olan terörist: Örgütten kaçmak isteyenler korkmamalı
Teslim olan terörist: Örgütten kaçmak isteyenler korkmamalı
GİRİŞ 09.06.2022 10:07 GÜNCELLEME 09.06.2022 10:07

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK, PYD/YPG içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının teslim olması amacıyla aileleriyle ikna çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden 5 Haziran günü teslim alınan örgüt mensubunun adli tahkikatının Batman İl Emniyet Müdürlüğünde yapıldığı, şahsın 7 Haziran günü ailesi ile buluşmasının gerçekleştirildiği ifade edildi. Örgüt mensubu ile yapılan ilk görüşmede, çeşitli vaatlerle kandırılarak PKK/KCK’ye katıldığını belirten örgüt mensubu, örgütün yaşı küçük çocukları kandırarak örgüte katılmalarını sağladığını söyledi. Örgüt hakkında anlatılanlar ile dağdaki yaşamın bağdaşmadığını, örgüt içerisinden çok defa kaçmaya teşebbüs ettiklerini fakat örgüt tarafından yakalanarak aylarca tutsak kaldığını, aç-susuz bırakıldığını anlatan örgüt mensubu, zor koşullara rağmen sonunda örgütten kaçmayı başararak, Batman Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla, güvenlik güçlerine teslim olduğunu kaydetti.

Kendisi gibi örgütten kaçma arayışında olan birçok örgüt mensubu olduğunu fakat örgütün yapacağı işkence ve verecekleri infaz gibi ağır cezalar ile aç-susuz bırakılacaklarından korktuklarını belirten örgüt mensubu, örgütten kaçma arayışı içerisinde olanların korkmamaları gerektiğini, ailelerin de çocuklarına sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."