Yalova’da pusula denizanası uyarısı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Marmara Denizi’nde görülmeye başlanan pusula denizanası konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Yalova’da pusula denizanası uyarısı
Yalova’da pusula denizanası uyarısı
GİRİŞ 09.06.2022 16:10 GÜNCELLEME 09.06.2022 16:10

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, genellikle sıcak iklimlerde görülen ancak son dönemlerde yaşanan iklim değişikliği sebebiyle Marmara Denizi’nde de rastlanan pusula deniz anasının Altınova, Çınarcık, Esenköy sahillerinde de gözlemlendiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kırmızı ve kahverengi tonlarında uzun dokunaçları olan denizanasıyla temas halinde ise tatlı su kullanılmamalı, amonyak, sirke ve tuzlu su ile bölgeye ilk müdahale yaptıktan sonra en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurulması önerilmektedir. Pusula Deniz anası kahverengi kırmızı tonlarında bir deniz anası türüdür. Uzun kolları mevcut, bu kollarında kendisini savunmak ve avladığı balıkları paralize etmek için bulunan salgıları vardır. Bu salgıya temas ettiğimizde içerisinde kapsüller patlamak suretiyle deride lezyonlara sebep olmaktadır. Kızarıklık, kaşıntı, yanma olabilmektedir. Denize girmeye engel bir durum oluşturmamakla birlikte özellikle alerjisi olan kişilerin denize girerken dikkat etmeleri gerekmedir. Gerek kıyıda gerek denizde görüldüğünde temas edilmemelidir.”

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak