Bursa merkezli "Sazan sarmalı" operasyonunda 15 tutuklama

Bursa merkezli 5 ilde gerçekleştirilen suç örgütü operasyonunda, "Sazan sarmalı" olarak bilinen yöntemle 16 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 şüpheliden 15'i tutuklandı.

Bursa merkezli "Sazan sarmalı" operasyonunda 15 tutuklama
Bursa merkezli "Sazan sarmalı" operasyonunda 15 tutuklama
GİRİŞ 09.06.2022 21:24 GÜNCELLEME 09.06.2022 21:24

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 15 ilde 16 kişiyi 6 milyon lira dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden, suç örgütünün elebaşı O.G'nin de aralarında bulunduğu 15'i, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Zanlılardan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 3 şüpheli ise savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından salıverildi.

İNŞAAT FİRMALARINI KANDIRARAK HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMİŞLER

Paravan şirketler kurarak Gemlik ve İznik ilçelerinde iki inşaat firmasını telefonla arayan zanlılar, stoklarında çok miktarda inşaat demiri olduğunu ve bunları piyasa fiyatlarının altında satmak istediklerini söylemiş, şüphelilerin teklifini kabul eden firma yetkilileri, onlarla demirleri şantiyeye getirdikleri takdirde paraları hesaplarına havale edecekleri yönünde anlaşmıştı.

Demir satan gerçek firmalarla ise alıcı olarak irtibata geçen zanlılar, ücretlerini teslimat anında ödeyeceklerini taahhüt edip inşaat firması yetkililerinin istediği miktardaki demirin mağdurlara ait şantiyelere gönderilmesini sağlamıştı.

Firma yetkilileri, inşaat demirlerini şantiyede görünce, malların karşılığı olan paraları zanlıların kendilerine verdiği paravan şirketlere ait hesap numaralarına göndermiş, paraların demirleri getiren gerçek firma yerine şüphelilerin hesaplarına gönderdiklerini anlayan mağdurlar durumu polise bildirmişti.

Polis ekipleri, şüphelilerin aynı yöntemle 15 ilde 16 kişiyi 6 milyon lira dolandırdıklarını tespit etmişti.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Adıyaman'da 6 Haziran'da belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, suç örgütünün elebaşı O.G'nin de aralarında bulunduğu 21 şüpheliyi gözaltına almıştı.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beştepe'deki kritik zirve sona erdi! Erdoğan'dan son dakika açıklamaları
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!