Ankara'yı yine sağanak vurdu: Yollar nehre döndü!

Ankara'da öğle saatlerinden sonra yine sağanak yağış etkili oldu. Su altında kalan yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

GİRİŞ 14.06.2022 17:00 GÜNCELLEME 14.06.2022 17:10

Ankara'da şiddetli sağanaklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Yapılan uyarıların ardından öğleden sonra kentte yine sağanak yağış etkili oldu.

Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış,  özellikle Etimesgut, Sincan ve Çankaya ilçelerinde su baskınlarına yol açtı. Onlarca araç su altında kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı.

ALT GEÇİTLER KAPATILDI

Ankara-Çankırı ve Ankara-Eskişehir yollarında araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Eskişehir yolundaki bazı alt geçitler trafik polisleri tarafından araç geçişine kapatıldı. Dikmen'in bazı bölgelerinde de sağanak etkili olurken, Öveçler Vadisi sular altında kaldı.

AKYURT'TA SU BASKINLARI

Akyurt ilçesinde de öğleden sonra başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Çınar Mahallesi tarafından akan suların biriktiği Aselsan kavşağında tahliye için ekipler çalışma başlattı. Bölgedeki bazı fabrikalarda da su baskınları yaşandı.

"BU YAĞMURLAR BİTMEYECEK Mİ?"

Su baskınlarından Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği de etkilendi. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu yağmurlar hiç bitmeyecek mi? Şiddetli sağanak nedeniyle büyükelçiliğin bazı bölümlerini bugün tekrar su bastı" denildi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yağışın kentin tamamında etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin 1515 araç, 4 bin 25 personelle teyakkuz halinde sorunlara müdahale ettiği vurgulanan açıklamada, rüzgar hızının 70 kilometreye çıkması nedeniyle Şentepe Teleferiği'nde yolcu tahliyesine başlandığı ve ulaşımın otobüsle sağlanacağı kaydedildi.



Koru metrosu depo sahası yanındaki Kutugün Deresi'ndeki taşkın nedeniyle Koru-Çayyolu istasyonları arasındaki hatta su seviyesinin arttığı bildirilen açıklamada, bölgedeki enerjinin tedbiren kesildiği ayrıca Koru-Beytepe arasında otobüs servisi başlatıldığı da duyuruldu.

Öte yandan, Ankara İtfaiyesine 100 su baskını ihbarı yapıldığı bildirildi. Sincan'da 6, Çankaya'da 12, Yenimahalle'de 4, Ayaş'ta 1, Şereflikoçhisar'da 6 kişinin yağmurda mahsur kaldığı ihbarı alındığı ve bunlara müdahale edildiği açıklandı.

SELDE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başkent Ankara geçen hafta perşembe gününden bu yana etkili olan sağanak yağış nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi