Eskişehir'de 73 yaşında YKS'ye girdi

Eskişehir'de Nevin Unutmazbaş (73), ilerleyen yaşına rağmen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi.

Eskişehir'de 73 yaşında YKS'ye girdi
Eskişehir'de 73 yaşında YKS'ye girdi
GİRİŞ 18.06.2022 11:40 GÜNCELLEME 18.06.2022 11:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Geçen yıl liseden mezun olan 3 çocuk, 3 torun sahibi Nevin Unutmazbaş, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde YKS'ye girdi. Sınava gireceği okula kızıyla gelen Unutmazbaş, mutluluğunu dile getirerek, "Üniversite sınavına hazırlandım geldim. Allah sınavı başarıyla geçirmeyi nasip etsin. Sınava giren bütün öğrencilere de başarılar dilerim. Yaşım 73 ama bu yaşta da okumak çok güzelmiş. Çok mutluyum. Okumak isteyen herkese tavsiye ederim. 3 çocuğum ve 3 torunumun hepsi okudu ve meslek sahibi oldu. Zamanında okuyamadığım için merak ettim. Merakımı giderdim ve okumaya devam ediyorum. Geçen yıl lise mezunu oldum. Lise diplomamın notu da çok güzel. Ev ekonomisi ya da çocuk gelişimi okumayı düşünüyordum. Torunumun birisi avukat, birisi beden eğitimi öğretmeni. Beden eğitimi okuyamam belki ama hukuk okuyabilirim. Üniversite öğrencisi yetiştirdiğim için sınava hep hazırım. Başaracağımdan da eminim. Heyecanım yok. Tanıdıklarım, komşularımın hepsi merak içindeler. Sınavımın güzel geçmesi lazım. Onlar da sınav derecemi bekliyorlar" diye konuştu.

'BAŞARACAĞINDAN EMİNİM'

Annesini sınava getiren ve Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda memur olarak çalışan Dilşan Unutmazbaş (48) ise "Liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavına gireceğini söylemişti. Annemi sınava büyük bir zevkle getirdim. İnşallah sınavdan mutlu bir şekilde çıkacağız. Başaracağından da eminim. Çocukları ve torunları olarak hepimiz ders çalışarak büyüdüğümüz için o alışık ve sınava hazır" dedi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10
  • kahrol chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    sacma sapan bir durum...ne gerek vardi...
    Cevapla
  • Dertli ülkücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk okumak kolaymi teyzem Ben Adalet okuyorum dikey geçişle 4 yıla tamamlayip hukuk fakültesi mezunu olmayı istiyorum ama çok zor Hukuk fakülteleri kontenjan sayıları düşürüldü çok yüksek puan alınması lazım ben seneye DGS sınavına girecem DGS de tam puan 360 ben enaz 325 ila 330 puanin üzerinde bir puan alabilirsem belki Hukuk okuyabilirim var gerisini sen düşün Hukuk okumak okadar kolay değil artık
    Cevapla
  • user 1 yıl önce Şikayet Et
    Teyzenin yaşına bakıp yok ahrete hazırlan vs diye yorum yapanlar sözüm size, ölüm size daha mı uzakta ahrete onu akıl veriyorsunuz. Yüce Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti OKU! Ayrıca teyzenin nasıl bir hayat sürdüğünü biliyor musunuz da ahkam kesiyorsunuz, belki hem dünyasını hem de ahiretine hazırlık yapıyor. Size kalsa hacca veya umreye gitmek için emekli olmak lazım. Gençken honda civic alıp apaçilik yapın anca.
    Cevapla
  • bilall 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçük Torunu Kuran okuyan Babaanesine sormuş,Babaanne ne yapıyorsun.Babaannesi cevap vermiş:Kurtarma sınavlarına hazırlanıyorum Evladım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk toplumunda ki kadın Tipolojisinin nereden nereye geldiğinin de bir resmidir ayrıca bu.başörtülü uzun etek her tarafı kapalı bir bayan ana ve modern bir kız işte kültür emperyalizmi Türk toplumunu böyle evirir çevirir yerle yeksan eder,Buda ayrı bir dikkat konusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış