Sağlık Bakanlığı'ndan helikopter iddialarına cevap

Sağlık Bakanlığı, Sözcü Gazetesi'nde yer alan mali koşullar nedeniyle ambulans helikopterlerin sayılarının azaltıldığı iddialarına yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan helikopter iddialarına cevap
Sağlık Bakanlığı'ndan helikopter iddialarına cevap
GİRİŞ 18.06.2022 14:59 GÜNCELLEME 18.06.2022 16:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, 12 helikopter ve 8 uçak ambulansın 2021'den bu yana hizmet vermeye devam ettiğini açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde, helikopter ambulansların mali koşullar sebebiyle sayılarının düşürüldüğüne dair bilgi ve yorumlara yer verildiği belirtildi.

Türkiye'de hava ambulansı hizmetinin, 2008'den itibaren helikopterlerle ve 2010'dan sonra ise hem helikopter hem uçak ambulanslarla sağlandığı anımsatılan açıklamada, "Anılan tarihten beri helikopter ambulanslarımız ile 39 bin 24 hasta ve 230 organ, uçak ambulanslarımızla ise 14 bin 624 yurt içi, 1165 yurt dışı hasta ve 818 organ taşınmıştır" bilgisi verildi.



Birçok havacılık kuralı, ilkim koşulları, lojistik avantajlar değerlendirilerek, hizmet planlamasının en uygun şekilde yapıldığı ve atıl kapasite oluşmasına izin verilmediği belirtildi. 

"2021 yılı ekim ayından beri yapılan planlamayla 12 helikopter ve 8 uçak ambulans kapasitesi ile hizmet sunumu ülke sathını kapsayacak şekilde verilmeye devam etmektedir" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Sürekli iyileşme çalışmaları ise devam etmekte ve yeni planlamalara dayalı olarak hazırlıklarımız devam etmektedir. Uygulamanın ekonomik tedbirle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Birinci önceliğimiz, vatandaşımızın her koşulda sağlık hizmetine erişimini temin etmektir"

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü gazetesi tam vatan hainleri orda
    Cevapla
  • Bekir Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı gazete.
    Cevapla
  • ahmet sarmusak 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir gazetemi vardı!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü bir kere olsun doğru bir haber ver de biz de dünyanın sonu yaklaştı diyelim…
    Cevapla
  • NuR76 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza kesilmesi gerek sözcüye yalan haber yaydigi icin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk