RTÜK Başkanı Şahin'den dijital platformlara denetim uyarısı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Çocuklar ve aile kırmızı çizgimizdir. Yavrularımızı korumak için bize verilmiş yetki ve görevler çerçevesinde gerekli düzenleme ve denetlemeleri titizlikle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

RTÜK Başkanı Şahin'den dijital platformlara denetim uyarısı
RTÜK Başkanı Şahin'den dijital platformlara denetim uyarısı
GİRİŞ 21.06.2022 14:40 GÜNCELLEME 21.06.2022 15:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Çocuklar ve aile kırmızı çizgimizdir. Yavrularımızı korumak için bize verilmiş yetki ve görevler çerçevesinde gerekli düzenleme ve denetlemeleri titizlikle yapmaya devam edeceğiz. Gerek yerli gerek yabancı yayıncılarımızı da bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz." dedi. 

BAHÇELİ'DEN NETFLİX'E TEPKİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında dizi ve film platformu Netflix'e ve oyuncu Cem Yılmaz'a tepki gösterdi. Bahçeli 'Netflix'te küfür ve en seviyesiz esprilerin yer aldığı, şarlatanlıktan öte bir meziyeti olmayan sözde komedyenlerin rol aldığı diziler artık haddini aşmıştır' ifadelerini kullandı. 

DİSNEY PLUS VE NETFLİX'TE ÇOCUKLARI HEDEF ALAN İÇERİKLER

Türkiye'de 14 Haziran'da yayın dönemine başlayan Disney Plus'taki yer alan içeriklerde çocukların hedef alındığı görülmüştü. Ayrıca RTÜK, Netflix'te yer alan 'Minnoşlar' isimli filmin çocuk istismarı içerdiği için katalogdan kaldırılmasını da talep etmişti.  

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • SAMİ AKPINAR 1 yıl önce Şikayet Et
    yayınlar konusunda çok esnek düşünüldüğü kanısındayım, o firmalar komple yasaklanmadıkça pansuman tedavi bile olmayan dokunuşların bir işe yaramayacağı malumdur.Bu firmaları bırakın, türk telekom bünyesinde tivibu da bile yabancı haber kanalları bünyesinde TV5 haber kanalı bazı günler haber dışında filmde yayınladığı için haberlere tararken bu film sahnesi denk geldi, tamamen homo-oğlancılık-luti bir sahne vardı ve tivibu gibi filtreli bir platformda bunu görmek çok üzüntü vericiydi.çünkü digitürk üyeliğimi bu sebeplerden dolayı iptal ettirmiştim. Velhasıl, çok sıkıntılı bir durum.saldırılar artıyor ve
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    ya bırakın paralı kanalları tüm ulusal kanallardaki gündüz kuşağı programlarında ahlak sınırları diye bişey yok gözünüzmü görmez kulağınızmı duymaz çocuklar ve aile kırmızı çizgimizdir demişsinizya esra erolmu izleyelim didem aslanmı yoksa fulya ile umudun olsunmu hangisi faydalı sayın rütük müge anlımı izyelim hangisini izleyelim
    Cevapla
  • Fevzi Altun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya size ne parasını yatıran izler isteyen abone olmaz
    Cevapla
  • SERDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    canlı yayında cin çıkarma olaylarına da yasak koyacakmısınız?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemdeki yayın hakları iptal edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Süleyman Soylu sessizliğini bozdu! 3 isme tepki gösterdi