Erzincan'da DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı

Erzincan merkezli İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlenen terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Erzincan'da DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı
Erzincan'da DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı
GİRİŞ 24.06.2022 17:18 GÜNCELLEME 24.06.2022 17:18

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen soruşturmada, Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, DEAŞ terör örgütüne yönelik çalışma başlattı. Erzincan, İstanbul ve Trabzon'daki eş zamanlı operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Valiliğimiz İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince ilimizde çatışma bölgeleri ile bağlantılı DEAŞ terör örgütü üyelerinin tespiti ve eylemlerinin deşifresi ile taban kazanma, yeni eleman temini ve propaganda faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde; Erzincan merkezli 3 ilde 22 Haziran 2022 tarihinde yapılan 'Şehit Polis Memuru Cemalettin TOPÇU' operasyonunda toplamda 11 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca şahısların ev ve araçlarında yapılan aramalarda; çok sayıda yasaklı kitap, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ile 1 adet faturasız kurusıkı tabanca ile toplamda 11 fişek ele geçirilmiştir. Terör örgütleri ile mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir